GLAS ZA POBEDU: Održan završni skup pobedničke koalicije „Za budućnost Podgorice"

V.K.

21. 10. 2022. u 19:10

POBEDNIČKA koalicija DF-Za budućnost Podgorice održala je završnu konvenciju na Nemanjinoj obali i tom prilikom je saopšteno da "nema boljeg mesta na kojem ćemo se oprostiti od Mila Đukanovića, koji se sakrio od Podgoričana."

ГЛАС ЗА ПОБЕДУ: Одржан завршни скуп победничке коалиције „За будућност Подгорице

Foto: DF

- Sastali smo se ispod Nemanjinog grada, mestu koje diše verom i večnošću. Nema boljeg mesta na kojem ćemo se oprostiti od Mila Đukanovića koji se sakrio od Podgoričana. Isturio je svoje pione i sakrio ime stranke, ne bi li prevario Podgoricu. Od tog posla nema ništa. Podgorica je naša - istakla je dr Jelena Borovinić Bojović, kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice.

Ona je istakla da je "vreme da grad bolje i pravednije uredimo."

- Praksu odlazećeg gradonačelnika ćemo poslati u prošlost. Onda ćemo uvesti poštovanje i darovati ovom gradu ono što zaslužuje. Verujem u moral kao oblik večite snage, kako u lečenju, tako i u svakom vidu života. To će biti nova realnost. Sa ovog mesta želim sa im poručim da će Podgorica biti slobodna. Svi za broj 5. Mi smo jedina garancija velike narodne pobede 30. avgusta. Svi Za budućnost Podgorice - zaključila je dr Borovinić Bojović.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, kazao je da su pobedili DPS u svakom gradu nakon velike pobede od 30. avgusta, a da će pobeda nad pobjedama biti u Podgorici.

- Ovde živi trećina građana Crne Gore. Ona je po svom značaju, širini, po ljudima koji žive ovđe, ujedno i prestonica Crne Gore. Ona ima osjećaj za sve ljude, nacije i vere. Ovde je srpski narod na talasu velikih litija uspio da se izbori za svoja prava. Godinama smo bili diskriminisani, godinama smo gurani na marginu, a onda smo snagom upravo tog naroda i snagom naših rođaka Crnogoraca koji se nisu prodali, uspeli da ispravimo kičmu Crne Gore i uspeli da vratimo čast, koja je bila ideja vodilja naših predaka i na putu smo da osvojimo slobodu - podvukao je Mandić.

Dodaje da kad pobede u Podgorici, ne moraju brinuti šta će biti na budućim izborima.

- Zato je važno da najveći broj građana ovog grada da poverenje onima koji nikada nisu izdali, niti prodali. Danas ima mnogo ljudi i političkih ponuda, i naša konkurencija želi da kaže da je bolja od DF-a, ali je ovim tržištem protutnjalo mnogo onih koji su bili „novi i bili oni pravi“ a onda su se jedan po jedan prodavali Milu Đukanoviću. Jedini siguran glas, jedini pravi glas koji može da vodi napred i koji je garancija za borbu protiv DPS-a, jedini siguran glas je glas za DF - zaključio je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević zahvalio se svima što su Podgoricu vratili građanima.

- Nema lepše slike večeras od slike Podgorice pod ovim trobojkama i krstaš barjacima. Želimo da pošaljemo poruku ovom soliteru gde piše BEMAX – vi ste nedostojni da crnogorski alaj barjak stoji na vašoj zgradi. Tamo treba da bude kutija cigareta i 100 grama belog. Ovde je rođen Stefan Nemanja. Ovde je rođena naša vjera i duhovnost. Ovđe je rođena Podgorica. Ovde je rođena država. Ovde je rođena Srpska pravoslavna crkva. Ovde se pliva za Bogojavljenjski krst i ovde će isplivati Podgorica dostojna njenih građana - kazao je Knežević.

On je poslao poruku da DF jedini nosi barjak otpora kroz Crnu Goru.

Lider DNP-a kaže da je juče Ivan Vuković poručio i da će pobratimiti Podgoricu i Sarajevo, a da će jedino moći da mu kupe kartu za Sarajevo, jer će nova gradonačelnica Jelena Borovinić Bojović prvu svoju posetu imati gradu Beogradu.

- Mi želimo najbolje odnose sa svima i uveren sam da će veliki broj građana Podgorice koji su glasali DPS glasati za Jelenu Borovinić Bojović. Mi smo već večeras pobedili, ali je naša obaveza da impresije sa ove promocije širimo Crnom Gorom i da pokažemo da nas niko ne može zaustaviti. Jelena je novo lice koje će nam biti za ponos. Podgorica građanima Podgorice - zaključio je Knežević.

Potpredsednica Skupštine Branka Bošnjak kazala je da zna da ova lista pobeđuje i da su promene izvesne.

- Budućnost Podgorice je u našim rukama. Važno je da ovu bitku odigramo do kraja. Zato se moramo potruditi da svi izađu na izbore i daju glas za promene. Nema izgovora jer ove mlade generacije zaslužuju mnogo bolje. Naša Jelena je pravi izbor. Ona će, kao naš najbolji pulomolog, učiniti sve da Podgorica prodiše, da bude čista, zelena, dinamična - kazala je Bošnjak.

Na konvenciji su govorili i Maksim Vučinić, predsednik Radničke partije, Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, gradonačelnici Nikšića i Budve Marko Kovačević i Milo Božović.

BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)