CRNA GORA UPUTILA ZAHTEV HRVATSKOJ: Traže izručenje Tanaskovića - ubica sa Paga osumnjičen za likvidaciju Minje Šakovića

Tanjug

20. 10. 2022. u 17:22

CRNA Gora je od Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića sredinom juna u Budvi.

ЦРНА ГОРА УПУТИЛА ЗАХТЕВ ХРВАТСКОЈ: Траже изручење Танасковића - убица са Пага осумњичен за ликвидацију Миње Шаковића

Foto: Foto: Tanjug/Hina/Zdravko Kučelin

To je potvrđeno iz Ministarstva pravde Crne Gore za portal RTCG.

Dodali su da je i data saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a da mu je u tome pomogao Kragujevčanin Duško Tanasković.

Izručenje Tanaskovića, navodi se, zatraženo je radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela "teško ubistvo'' u sticaju sa krivičnim delom "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", koja su izvršena na teritoriji Crne Gore.

Ukazali su da je poternica za Pilčević raspisana zbog istih krivičnih dela i istog događaja.

Prema policijskim evidencijama, pokojni Šaković važio je za istaknutog člana "škaljarskog klana".

Tanasković je uhapšen pre nekoliko meseci nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika "škaljarskog klana".

Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakoviča nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Nakon ubistva Šakovića, u Hrvatskoj je likvidiran Goran Vlaović, dok je početkom septembra potvrđeno da je u Istanbulu ubijen i osumnjičeni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić.

BONUS VIDEO: PATROLA "NOVOSTI" - Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!