NEPROPISNO PARKIRANJE ZAČINIO BIBER-SPREJ: Posle incidenta u Kolašinu privedeno sedam Podgoričana

M. S.

16. 08. 2022. u 06:21

U KOLAŠINU, prepunom turista, u nedelju se desio incident između grupe Podgoričana i pripadnika policije, nakon čega je u službene prostorije Odeljenja bezbednosti u tom gradu privedeno sedam osoba.

НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ ЗАЧИНИО БИБЕР-СПРЕЈ: После инцидента у Колашину приведено седам Подгоричана

Foto M. Sekulović

Prijatelji privedenih potom su se okupili pred zgradom policije.

Kako saopštava policija, sve je počelo oko 17 sati u Ulici 13. jula u Kolašinu gde su "nepropisno zaustavili i parkirali vozila M. J. (25) i S. R. (25) iz Podgorice, te im je policija izdala prekršajne naloge".

- Za vreme ispisivanja naloga, policajci su ometani i omalovažavani od ove dve osobe kao i dela prisutnih koji su sa njima bila u društvu - J. R. (25), S. K. (26), S. R. (18), i N. R. (27) iz Podgorice i M. J. (40) iz Nikšića. Nakon što su vozači upozoreni da je neophodno da uklone vozila, S. R. (25) je pokrenuo vozilo, uz konstataciju da ne želi da postupi po upozorenju, i levim retrovizorom je dokačio policajca. Službenik MUP je izdao naređenje S. R. da pođe sa njim u stanicu, na šta S. R. nije pristao - saopštili su u Upravi policije.

Kako dodaju, policajac je upozorio S. R. da će, ukoliko ne postupi po naređenju, biti upotrebljena sredstva prinude, nakon čega je on izašao iz vozila i pokušao da se udalji.

Policijski službenik je tom prilikom pokušao fizički da zaustavi S. R, u čemu nije uspeo pa je upotrebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom.

NEGIRAJU NAPAD

PRIJATELjI privedenih mladića negiraju da je bilo napada na dežurnog starešinu.

- Naši drugovi odbili su da krenu kroz grad vozilom bez dokumenta. Policajac nije udaren retrovizorom, a policija je bez nužde upotrebila biber-sprej. Jedan od privedenih se od njegovog dejstva dva puta onesvešćivao - kažu prijatelji privedenih, koji tvrde da poseduju video-zapise svojih tvrdnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)