BUDVA: Poslanici DF posetili prosvetne radnike koji štrajkuju

V. K.

07. 08. 2022. u 11:26

POSLANICI Demokratskog fronta i članovi Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović i Dragan Bojović posetili su prosvetne radnike koji štrajkuju u Budvi.

БУДВА: Посланици ДФ посетили просветне раднике који штрајкују

Foto: V. K.

Oni su konstatovali da je trenutna situacija budvanskih prosvetara posledica kombinacija i poslova bivšeg režima koji je sasvim degradirao prosvetnu delatnost, a prosvetne radnike u Crnoj Gori doveo do prosjačkog štapa.

Poslanici DF-a su naglasili da će kao članovi Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nadležni hitno reagovali. Prosvetarima su napomenuli da su već zahtevali održavanje sednice Odbora na koju bi se pozvali predstavnici Ministarstva prosvete, Sindikata prosvete, kao i predstavnici Organizacionog odbora prosvetnih radnika u štrajku, kako bi se došlo do najefikasnijeg rešenja.

Đurović i Bojović su pozvali inspekciju za privredni kriminal da se što pre uključi i istraži ovaj slučaj u kome, sve su prilike, postoje elementi više krivičnih dela, zbog čega budvanski prosvetari godinama ispaštaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista