CENE KAO NA AZURNOJ OBALI: I pored viših cena, Vlada Crne Gore očekuje popunjenije turističke centre u avgustu

Z.Z.

18. 07. 2022. u 19:04

VLADA Crne Gore je na današnjoj sednici usvojila programe razvoja kulturnog i ruralnog turizma, sa akcionim planovima za ovu godinu, ali u raspravi nije zaobišla trenutnu turističku sezonu na crnogorskoj obali.

ЦЕНЕ КАО НА АЗУРНОЈ ОБАЛИ: И поред виших цена, Влада Црне Горе очекује попуњеније туристичке центре у августу

Foto D. Milovanović

Kažu dobra je bila popunjenost tokom predsezone, ali da tokom prethodnog i ovog meseca postoji "rupa" u broju gostiju.

Teško može, ocenio je Dritan Abazović, predsednik Vlade, da se ponovi prošlogodišnja sezona, ali tvrdi da su i pored manjeg broja gostiju dobri prihodi od turizma.

- Glavna sezona je u malom zakašnjenju, alu u avgustu počinju kolektivni odmori i kod nas i u regionu, pa možemo očekivate popunjavanje kapaciteta na Primorju. Međutim ostvareni prihodi su na zadovaljavajućem nivou. Cene na Primorju su kao na Azurnoj obali. To Crna Gora nikada do sada nije imala - poručio je Abazović.

MALI BUDžET

RESORNI ministar Goran Đurović je konstatovao da nije na vreme pripremljena sezona, da je budžet od 200.000 evra za Nacionalnu turističku organizaciju bio premali za promociju turističke ponude.

Ocenjuje da je šansa u razvoju ruralnog i kulturnog turizma, jer, kako kaže, turisti žele mir, tišinu, domaću hranu, prirodu, lepotu koju Crna Gora ima.

- I taj segment turizma treba razvijati, naravno sa cenama koje su prihvatljive za sve kategorije posetilaca, jer se ne možemo oslanjati samo na visokoplatežne goste. I promocija je jako važna, a uveren sam da 90 odsto turista koji dođu u Crnu Goru ne znaju za naše kulturno blago, ono što ovde imamo, a kao primer navešću Viljarmosu - rekao je predsednik Vlade.

Osvrnuo se i na povezanost Crne gore avio-linijama. Kao mogućnost naveo da u narednom periodu možda treba razmišljati o aranžmanu sa hotelijerima, da karte budu besplatne ili na nivou onih loukost kompanije sa iznosima 20 ili 30 evra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini