ANDRIJA MANDIĆ UPOZORAVA: Ranko Krivokapić vodi otvorenu antisrpsku politiku!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 05. 2022. u 07:48

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, gostujući u emisiji „Žurnal“ na TV Prva, kazao je da Ranko Krivokapić vodi otvorenu antisrpsku politiku, verni narod je u Nikšiću, Pljevljima i Ostrogu pokazao da je to uzaludan posao.

АНДРИЈА МАНДИЋ УПОЗОРАВА: Ранко Кривокапић води отворену антисрпску политику!

Foto: EPA

- Vlada je kolektivni organ i ona vodi i spoljašnju i unutrašnju politiku jedne države i u crnogorskom slučaju jedan iskusan političar kao Ranko Krivokapić ima podršku samo dva poslanika u Skupštini Crne Gore, želi da ima moć veću nego što su mu uputili građani i onda dobijemo situaciju da spoljašnja politika, posebno akcije ministarstva spoljnjih poslova nastave tamo gde su i stali. Imamo otvorenu antisrpsku politiku - bio je kategoričan Mandić.

On je ukazao da srpski narod i verujući narod u Crnoj Gori posebno zabrinjavaju konstantni napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Foto: V. Kadić

- Vidimo iz tih razgovora da Krivokapić, koji ima partijski program da uređuje odnose, ima ambiciju da uređuje i odnose u samoj crkvi, što ne pripada nijednoj političkoj stranci, da je on imao niz razgovora za prihvatanje takozvane crnogorske autokefalne crkve, što je u suprotnosti sa postojanjem jedine kanonske pravoslavne crkve na ovim prostorima Srpske pravoslavne crkve. Ono što nas posebno brine je orkestrirana kampanja pre svega na patrijarha Porfirija. Ti napadi na patrijarha nisu slučajni već neko želi njegovim rušenjem da napravi konfederaciju eparhija Srpske pravoslavne crkve - kazao je Mandić, koji smatra da "oni računaju da bi lošom pričom o patrijarhu, mitropolitu i ostalim ljudima iz Srpske pravoslavne crkve, na tom zgarištu mogli da osnuju neku samostalnu crkvu".

- To su gluposti, srpski narod u Crnoj Gori stoji uz svoju crkvu i svog patrijarha. Verujem da su građani u Nikšiću i Pljevljima i odlaskom u manastiru Ostrog pokazali i Ranku Krivokapiću i svima da je to uzaludan posao, jer verujući narod ne dozvoljava igru sa Srpskom pravoslavnom crkvom - bio je jasan Mandić, koji je naveo da od vlade koja mora da bude kolektivna sada vidimo dvadeset različitih vlada koje poput Krivokapića mogu da vode svaku svoju zasebnu politiku, koji navodeći da iz tih razloga veruje da, iako je i formirana neustavno i nelegitimno, ova vlada nema budućnost.

Mandić je na pitanje šta za njega predstavlja uručeni orden od strane patrijarha Porfirija, istakao da je to bila velika čast za njega i za sve ljude koje odlikuje SPC, ali je imalo posebnu draž to što je patrijarh Porfirije lično uputio njemu.


BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili