DPS U BERANAMA DEMOLIRAN: SNP iznenadio dobri rezultatom, poželjni partneri počeli da ''zatežu''

M. S.

27. 03. 2022. u 23:18

JOŠ jedno demoliranje DPS u Berana i za ostale učesnike u izbornoj trvi šokantna pobeda SNP na koga su sve partije bile kivne zbog dogovorene koalicije oko formiranja manjinske Vlade, ali i uspeh pokreta ''Berane sad'', koga podržavaju Zdravko Krivokapić i nekoliko njegovih ministara, glavno su obeležje lokalnih izbora u Beranama.

ДПС У БЕРАНАМА ДЕМОЛИРАН: СНП изненадио добри резултатом, пожељни партнери почели да затежу

Foto: M.S.

Koalicija oko DPS, koju su činili još Bošnjačka stranka, SD i Liberalna partija sunoveatila se sa 17 na svega 9 mandata, dok je sa svih strana napadana SNP, poboljšala svoj rezultat i umesto 6 imaće u novom sazivu SO sedam mandata! Dvadesetak galsova delilo ih je od osmog mandata.

Iznenađujićih samo šest mandata pripalo je koaliciji ''Za budućnost Berana-DF'', a fantastičan rezultat zabeležila je sa četiri osvojena mandata grupacija ''Berane sad''. Demokrate su sa četiri skočile na šest mandata, Prava je prijatno iznenadila sa dva, a Ujedinjena je osvojila jedan mandat. 

- Kao najjača partija ponudićemo koalicionu saradnju svima, osim DPS. Sa njima nema pregovora, istakao je nosilac liste ''Berane zna-SNP'' Tihomir Bogavac, koji je naglasio da pregovori mogu početi odmah.

- Naravno, predsednik Opštine Berane biće iz SNP, bio ja jasan Bogavac.

- Najsnažnija poruka današnjih izbora u Beranama je da u toj opštini više ništa ne zavisi ni od Demokratske partije socijalista ni od Socijalističke narodne partije (SNP). Ta antidemokratska većina na državnom nivou sada zajedno može imati maksimum 16 mandata. Sa druge strane je 19 mandata, tako da je i manjinska vlada doživela politički debakl u Beranama, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić, koji je istakao rast od 110 odsto glasova  u Beranama u odnosu na parlamentarne izbore, a njegovu izjavu pozdravile su pristalice na ulicama Berana velikim slavljem, kao i pristalice DF, iz čijeg tabora je nagašeno da nema pregovora sa DPS, a možda ni sa SNP, ako ne izađeiz projekta manjinske Vlade.

Iz tabora ''Berane sad'' takođe su ''pripretili'' SNP da se može naći u opoziciji zbog toga, jer im u Beranama nije potrebno njenih sedam odbornika za frmiranje vlasti. Jer bez DPS I SNP imaju 19 mandata...

- Mogu d aporučim kolegama iz DF ako se budu odlučili na izbacivanje SNP iz vlasti u Bernama, srušićemo im vlast u Nikšiću, Mojkovcu i u još nekim opštinama.

Ovako je je povodom prve izjave iz DF odgovorio lider SNP Vladimir Joković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna