SUDOVI OJAČANI SA 17 SUDIJA: Novoizabrane sudije potpisale zakletvu pred Sudskim savetom

S.Đ.

08. 03. 2022. u 16:27

NOVOIZABRANE sudije Vrhovnog suda, njih 11, šest Apelacionog suda Crne Gore i predsednik budvanskog suda za prekršaje potpisali su tekst svečane zakletve pred članovima Sudskog saveta.

СУДОВИ ОЈАЧАНИ СА 17 СУДИЈА: Новоизабране судије потписале заклетву пред Судским саветом

Foto: Piksabej

Vršiteljka dužnosti predsednice Vrhovnog suda Vesna Vučković, i predsednica Sudskog saveta Vesna Simović Zvicer, čestitali su sudijama ističući da su ih za mesta koja su izabrani, doveli njihovi dobri rezultati rada. Upućujući čestitke saopštile su i šta očekuju od novoizabranih sudija

- Da u budućem radu budete nezavisni jer kao što znate nezavisnost je uslov za vladavinu prava i da nezavisnost ne doživljavate kao ličnu privilegiju već prosto kao obavezu da služite jedino Ustavu, zakonu, drugim propisima u interesu onih koji dolaze i traže pravdu od vas - kazala je Simović - Zvicer.

Vučković je istakla da je bilo teško napraviti izbor među prijavljenim sudijama

- Ne zato što je nama bilo upitno ko već što ste bili svi jednako dobri, a kada to kažem znači da očekujem da u budućem poslu nastavite istim takvim elanom i sa istom svojom sudijskom hrabrošću - dodala je ona.

Za Vrhovnog suda - izabrani su dosadašnje sudije Višeg suda u Podgorici Ranko Vukić, Tatjana Ljujić, Zoran Šćepanović i Jelena Čabarkapa.

Odlukom Sudskog saveta u Vrhovni sud izabrani su i dosadašnje sudije Apelacionog suda Milenka Seka Žižić, Nevenka Popović, Seka Piletić, Marijana Pavićević, Katarina Đurđić, a u krovnu sudsku instancu prešle su i dosadašnje sudije Upravnog suda Crne Gore Vojin Lazović i Snežana Vukčević.

Za sudije Apelacionog suda Crne Gore izabrani su Ana Vuković, Predrag Tabaš, Vesna Moštrokol, Evica Durutović, dosadašnje sudije Višeg suda u Podgorici, Danijela Vukčević, dosadašnja sutkinja Privrednog suda Crne Gore i Dijana Radulović, dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Podgorici.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)