BATINE ZBOG POLITIKE: U incidentu na Cetinju napadnut funkcioner Demokrata Danilo Mrvaljević

M. SEKULOVIĆ

08. 03. 2022. u 06:34

NOVI incident na Cetinju sa političkom "aromom". U nedelju oko 21 čas, po povratku iz Podgorice, ponovo je fizički napadnut direktor Državnog arhiva i funkcioner Demokrata Danilo Mrvaljević, koji ističe da je napadač kazao "može mu se".

БАТИНЕ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ: У инциденту на Цетињу  нападнут функционер Демократа Данило Мрваљевић

Foto D. Milovanović

Nakon incidenta u kojem je žrtva bio Mrvaljević, uhapšen je osumnjičeni za napad.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju nakon saslušanja donelo je rešenje o zadržavanju osumnjičenog R. V. u trajanju do 72 časa osumnjičenog za nasilničko ponašanje.

- I ja se potpuno slažem - može im se. Rečeno mi je da se ovaj mladi intelektualac preziva Vujačić. A prepoznao sam ga, jer je to bio jedan od grupe 30-40 intelektualaca koji su me napali i 1. septembra prošle godine, dok sam bio na ručku sa prijateljima u centru grada. Pošto decenijama prolazim kroz šta prolazim zajedno sa svojom porodicom, dok poslednjih nekoliko godina često doživljavam čak i fizičke napade, sve isključivo zbog mog političkog opredeljenja i slobode govora zajamčene Ustavom, a ništa se ne preduzima do eventualno prekršajne odgovornosti i 200-300 evra kazne za počinioce, i to svaki treći put, od danas ćemo drugačije - saopštio je Mrvaljević.

Danilo Mrvaljević, Foto Privatna arhiva

- Neću više nikad prijavljivati, procesuirati, podnositi krivične prijave, jer je to odavno izgubilo svaki smisao. Svu odgovornost za ono što se može desiti ubuduće snosiće svi oni zbog kojih se ovima može da ovo čine - saopštio je Mrvaljević.

REAGOVANjE

NAKON političkog nokauta koji je DPS doživeo na Cetinju pre samo nekoliko dana i konačnog odlaska u političku penziju, svesni da im sledi suočavanje sa nepočinstvima usled dugogodišnjeg pustošenja Prestonice Crne Gore, saterani u ćošak, odgovaraju kako drugačije nego golom silom. Napad na Mrvaljevića otkriva te čuvene "avangardne i evropske vrednosti" DPS-a, koje nam ovih dana nude građanski pokret URA i SNP - saopšteno je iz tabora Demokrata, koje zahtevaju hitnu reakciju državnih organa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)