MANDIĆ I KNEŽEVIĆ RAZGOVARALI SA JOKOVIĆEM: Liderima DF-a je saradnja sa DPS-om neprihvatljiva

Novosti onlajn

26. 01. 2022. u 15:04

PREDSEDNIK NSD Andrija Mandić i predsednik DNP Milan Knežević razgovarali su s predsednikom SNP Vladimirom Jokovićem i još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА ЈОКОВИЋЕМ: Лидерима ДФ-а је сарадња са ДПС-ом неприхватљива

PROCES Milan Knežević i Andrija Mandić

Lideri DF-a su obavestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, i da veruju da će to biti i stav SNP-a. Andrija Mandić i Milan Knežević su posebno apostrofirali njihov stav, da ukoliko dođe do izneveravanja izborne volje, i ako delovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS-om, DF će otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste za zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta.

U tom slučaju neželjenog scenarija moraju se u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rešenje teške društveno političke krize.

Čelnici DF-a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog fronta, iako se naš savez sve vreme trudio da društvene i političke probleme rešavamo u Crnoj Gori, što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo i u ovoj krizi.

Joković: Nije ispoštovana volja naroda

Predsednik SNP je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja izneverena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS-a, što je između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo. Zato SNP i smatra da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore. Vladimir Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP-a, a da pritom nisu ispoštavali nijedan dogovor sa ovom partijom.

Foto: SNP

Predsednik SNP-a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.

( In4s )

BONUS VIDEO:

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)