RAKOVIĆ O CRNOJ GORI: Zdravko Krivokapić izigrao volju srpskog naroda

Novosti online

29. 12. 2021. u 20:13

DOK je Zdravko Krivokapić premijer, nemoguće je zaštiti srpske nacionalne interese Crne Gore, izjavio je za TV Hepi istoričar Aleksandar Raković.

РАКОВИЋ О ЦРНОЈ ГОРИ: Здравко Кривокапић изиграо вољу српског народа

Foto: Printscreen/Pink

Raković je izrazio nadu da će se u Crnoj Gori formirati nova Vlada u koju će činiti partije parlamentarne većine zajedno sa strankama nacionalnih manjina.

- Sa Zdravkom Krivokapićem je nemoguće zaštiti srpske nacionalne interese. Krivokapić je čovek koji uglavnom govori neistinu, tako da se na njega ne može računati. Krivokapiću zaista više nema mesta. On je izigrao volju srpskog naroda koji ga je doveo na vlast izričito dva puta. Prvi put kada je počeo proces formiranja Vlade od 31. avgusta kada je izigrao narodnu volju i drugi put kada je došao u Beograd da potpiše Temeljni ugovor i nije ga potpisao i vratio se u Podgoricu. Krivokapić treba sam da shvati šta je napravio i da ode i da ga nikada više ne vidimo. Nadam se da će Demokratski front naći rešenje da sa Demokratama, pokretom URA i nacionalnim manjinama i da će se doći do nekog rešenja koji će značiti formiranje nove Vlade - kazao je Raković i dodao da se ne zna kada će biti potpisan Temeljni ugovor između SPC-a i države Crne Gore, s obzirom na to da je Krivokapić poslao tri verzije, od kojih su dve prosleđene istovremeno.

On je ocenio da je potpisivanje Memoranduma između SNP-a, URE, CIVIS-a i manjinskih partija predstavlja dobar korak koji će voditi ka razvlašćivanju Zdravka Krivokapića. Kako je istakao, DF bi morao da bude uključen u proces formiranja nove Vlade.

- Ideja pravljenja saveza SNP-a, URE i manjinskih stranaka je Eskobarova ideja, a Eskobarova ideja je takođe da Đukanović ode sa čela DPS-a što ovaj odbija. Kada je reč o toj budućoj Vladi, nadam se da će Vladimir Joković imati nameru da DF bude deo te šire koalicije. Nemoguće je bez DF-a bilo šta napraviti. Joković sigurno ne bi pristao da DPS podrži tu novu Vladu, čak i kada bi i on bio na njenom čelu - kazao je Raković.

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)