POTREBE ILI POLITIZACIJA? Opština Bar ustupila dva vozila Domu zdravlja, a sada ih traži nazad

B.D.

26. 10. 2021. u 23:49

OPŠTINA Bar ustupila je Domu zdravlja dva vozila “škoda fabia” za sprečavanje širenja COVID-19 u avgustu, a dva meseca kasnije kasnije traže da im se automobili vrate.

ПОТРЕБЕ ИЛИ ПОЛИТИЗАЦИЈА? Општина Бар уступила два возила Дому здравља, а сада их тражи назад

Foto: B. D.

Iz Opštine tvrde da su im vozila i bila ustupljena na dva meseca,  a danas su lokalnoj upravi potrebna obrazlažući i da je  “epidemioliška situacija stabilnija, u odnosu na vreme kada su vozila ustupljena”. Međutim, menadžment Doma zdravlja, tvrdi da “raste broj obolelih” te  u ovom potezu Opštine vidi politizaciju obrazlažuči da je jedan od razloga imenovanje Vuka Vujovića (Demokratski front) za vd direktora Doma zdravlja Bar.

JZU Dom zdravlja Bar zahvaljuje Opštini što je u prethodnom periodu ustupila dva vozila za prevoz pacijenata.

- Jako nas je neprijatno iznenadila činjenica da su nam vozila 25. oktobra tražena nazad, i pored toga što u Baru raste broj obolelih.

- Zahvaljujemo se za saradnju u prethodnom periodu i nadamo se da ovakav zahtev Opštine Bar nije usledio zbog izbora novog direktora JZU Bar, naveli su iz ove zdravstvene ustanove.

Sa druge strane, iz Opštine  Bar podsećaju da su  27. avgusta   ustupili Domu zdravlja na korištenje dva službena motorna vozila  shodno Odluci Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bar.

- Na taj način Opština je nastojala da pruži doprinos i pomoć zdravstvenom sistemu, iako to nije u nadležnosti lokalne uprave već isključivo Ministarstva zdravlja, i ako je to bilo na uštrb svakodnevnih obaveza za koje su lokalni organi koristili ta vozila. No, u trenucima najteže epidemiološke situacije odlučili smo da je to prioritet, naveli su iz kabineta predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i obrazlažu: “Kako se, u međuvremenu,  u odnosu na letnje mesece situacija sa Covid-19 epidemijom relativno stabilizovala i rast obolelih smanjio, a poslovi organa lokalne uprave su se pojačali i svakodnevno trpe, odlučili smo se da zatražimo Domu zdravlja ova vozila Opštine koja su ustupljena na korištenje”.

- Opština Bar ima povećanu aktivnost na organizovanju javnih rasprava koje se vode i po Mesnim zajednicama, zatim na dostavljanju različitih materijala od Skupštine i Opštine Bar, obilasku poljoprivrednih proizvođača koji ostvaruju pravo na sredstva ili su se prijavili na konkurse Opštine za dodelu sredstava za pomoć poljoprivredi i druge aktivnosti koje već duže vreme trpe. Ova vozila bila su ustupljena dva meseca Domu zdravlja, u periodu kada su bila najpotrebnija i uvereni smo, a to su potvrdili i predstavnici Doma zdravlja, da je to dobrovoljni gest Opštine koji je vredan pažnje i uvažavanja te da je značajno pomogao zdravstvu u tom trenutku. Vozila su ustupljena za patronažnu službu koja je imala povećan obim posla tokom sezone, a ne za prevoz pacijenata jer vozila i ne odgovaraju toj svrsi i nije bezbedno prevoziti pacijente u takvim, neadaptiranim, vozilima, naveli su iz Opštine Bar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)