KRIVOKAPIĆEV POZIV U KASNE SATE: Premijer Crne Gore saopštio liderima DF da je u toku državni udar

Novosti online

05. 09. 2021. u 12:22

PREDSEDNIK Nove sprske demokratije i jedan od lidera DF-a saopštio je na konferenciji za štampu da su kasno sinoć kontaktirani od strane premijera Zdravka Krivokapića, kako bi se konsultovali oko dešavanja na Cetinju.

КРИВОКАПИЋЕВ ПОЗИВ У КАСНЕ САТЕ: Премијер Црне Горе саопштио лидерима ДФ да је у току државни удар

Foto Novosti

Premijer Zdravko Krivokapić je rekao liderima DF da je u toku državni udar i da su mnogi policajci otkazali poslušnost.

- Imali smo jednu akciju koja je kasnila, ali koja je dala dobar rezultat - rekao je Mandić.

- Nismo srećni što se ovo dešava na Cetinju, jer smo i mi prolazili kroz to. Policija ima posebnu odgovornost, izvršna Vlast najveću. Jutros, predsednik Vlade Zdravko krivokapić pozvao je Kneževića i mene, i obavili smo razgovor koji nije bio prijatan, možete da zamislite kako smo se osećali kada nam čovek kaže da je u toku državni udar, tamo gde se odigrava protest -priča Mandić.

Kako dodaje, ta odluka da se zabrani ustoličenje i problem koji je postojao u vladi i mendžmentu policije, bile su svakako neophodne konsultacije sa više njih.

Zakon mora da važi podjednako za sve, i to je bio naš stav. Da se primenjivao zakon onako kako je Demokratski front želeo, ne bi bilo barikada, okupljanja... - objašnjava Mandić.

Kako objašnjava, niko nije želeo da mitropolit i Patrijarh na onakav način dođu na ustoličenje, međutim, mučne scene, kako navodi, bile su neizbežne.

- Mi smo sinoć u razgovoru sa premijerom dali potpunu podršku da se primeni Ustav i zakon, rekavši da smo spremni da prihvatimo odgovornost kao i svaki član Vlade. jer smo želeli pored svih nesporazuma da delimo odgovornost. Želeli smo da se taj posao dovede do kraja i da se ne odlaže, i da sve eventualno što se desilo na Cetinju da delimo odgovornost sa članovima Vlade - objašnjava Mandić.

Kako dodaje, Demokratski front je želeo da dođe do ustoličenja, i da je sve moglo biti ,mnogo bolje, podsećajući da je važno što se ustoličenje dogodilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)