"TO MORA DA JE VEOMA OZBILJNA STVAR!" Pitanje koje je Bulatović pre 24 godine postavio Milu ponovo postalo aktuelno (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2021. u 12:10

NEOBIČNA konstatacija Momira Bulatovića, koju je pre 24 godine u jednom TV duelu uputio Milu Đukanoviću, ponovo je privukla veliku pažnju javnosti i aktuelizovana je nakon velike zaplene kokaina u Crnoj Gori.

ТО МОРА ДА ЈЕ ВЕОМА ОЗБИЉНА СТВАР! Питање које је Булатовић пре 24 године поставио Милу поново постало актуелно (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/AP Archive/Predsjednik Crne Gore

- Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar - rekao je tom prilikom Bulatović.

Mnogi su se tada pitali zašto je važno koliko je novca potrošeno za uvoz južnog voća, pa je i sam Đukanović, koji nije očekivao takvo pitanje, zbunjeno i defanzivno odgovorio:

- A kakve ja veze sa tim imam, koliko je uvezeno banana i pomorandži, pet para za to ne dajem - rekao je tada Đukanović.

Đukanović je tada, u julu 1997. godine, Bulatoviću zamerao veze sa Slobodanom Miloševićem i optuživao ga da gura zemlju nazad, dok je Bulatović svoju kampanju zasnivao na optuživanju Đukanovića za lično bogaćenje i da je kriv za "kriminalizaciju zemlje".

Crnogorski mediji prisetili su se ovog TV duela jer je u magacinu u Zeti zaplenjeno 1.400 paketa sa skoro 1,4 tona kokaina sakrivenih - u tovaru banana.

Zaplena je vredna 100 miliona evra, smatra se najvećom na ovim prostorima do sada, a u Crnu Goru je ušla brodom, preko luke Bar. Carinici su kokain uočili još u Baru, ali su u dogovoru sa policijom pustili da kamionima stigne na odredište kako bi se otkrilo kome pripada i onda je sprovedena akcija zaplene.

Vlasnik magacina je crnogorski biznismen Budimir Krstović - Budo Banana, koga je crnogorska policija uhapsila zajedno sa ćerkom Marinom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!