BUKTI POŽAR NA DURMITORU: Širi se kanjonom Tare - Jedini spas je gašenje iz vazduha

M. S.

12. 08. 2021. u 09:15

POŽAR koji već četvrti dan bukti u reonu planine Bunetine u Opštini Pljevlja, zahvatio je teritoriju Nacionalnog parka Durmitor.

БУКТИ ПОЖАР НА ДУРМИТОРУ: Шири се кањоном Таре - Једини спас је гашење из ваздуха

Foto: NP CG

- Kiše nije bilo u ovom delu Crne Gore, pomoći nadležnih nema, jedini spas je gašenje iz vazduha. Imaću sastanak oko toga sa odgovornima - ovo je jutros za "Novosti" kazala direktorka JP Nacionalni parkovi Crne Gore Jelena Kljajević, povodom požara u NP Durmitor.

-Tokom poslednja četiri dana, nadzornici Parka davali su svoj maksimum u gašenju požara na teritoriji kojom upravlja Uprava za šume, međutim vatrena stihija se proširila i zahvatila prostor Nacionalnog parka. Zbog nepristupačnosti terena i jakog vetra, u ovom trenutku požar je jedino moguće ugasiti iz vazduha - kaže Kljajević, koja bila u radnoj poseti NP Durmitor.

- S obzirom da se zbog vremenskih prilika požar ubrzano širi, apelujemo na neophodnost hitne akcije svih subjekata sistema kako bi se u potpunosti ugasila ova vatrena stihija i sprečilo širenje požara kanjonom reke Tare - kaže direktorka JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

Požar je aktivan ispod uzvišenja Bavan i preti da se proširi prema reci Tari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)