BEĆKOVIĆ O MITROPOLITU AMFILOHIJU: Obnovio je i preobrazio podivljalu Crnu Goru!

V. K.

30. 07. 2021. u 14:34

- Mitropolita Amfilohija će jednog dana proglasiti za sveca, jer je on jedna velika dika pravoslavlja - rekao je akademik Matija Bećković tokom onlajn predavanja u okviru akademije koju je organizovao manastir Miholjska Prevlaka kod Tivta, a u čast mitropolita Amfilohija.

БЕЋКОВИЋ О МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ: Обновио је и преобразио подивљалу Црну Гору!

Foto: M. Labudović

- Ja sam ga već proglasio za sveca na njegovoj sahrani. Tad sam rekao da je on morački jasnovidac, a to će zaista tako i biti. Ne znam ko bi bio zaslužniji u naše vreme, obnovio je i preobrazio podivljalu Crnu Goru. Veliko je raspeće bilo njegovo, veće čak i od Crne Gore. Zato je i upao u oči celom hrišćanstvu. Žao mi je samo ovih što se tek rađaju pa neće moći da ga upoznaju, a mi koji smo ga poznavali, ne možemo ga prežaliti - kazao je Bećković i dodao kako je mitropolitu imao mnogo protivnika.

- Zvali su ga sotono, a neki su se čak i drznuli da pišu kao sabrana njegova nedela. Svašta su mu radili i to po njegovoj Crnoj Gori. Ali, on je našao dobre duhovnim i svoje naslednike mitropolita Joanikija, vladiku Bojovića i episkopa Metodija, pravog duhovnog diva. Mislio je da neće umreti dok kapelu ne obnovi. Sad znamo da on neće umreti nikad, a kapela će se obnoviti nekad, uveren sam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)