IVANOVIĆ OSTAJE BEZ IMUNITETA: Administrativni odbor podržao predlog Specijalnog državnog tužilaštva

Z. Z.

08. 07. 2021. u 07:39

ADMINISTRATIVNI odbor jednoglasno je prihvatio predlog za skidanje imuniteta poslaniku Petru Ivanoviću.

ИВАНОВИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ ИМУНИТЕТА: Административни одбор подржао предлог Специјалног државног тужилаштва

Foto Arhiva

Za je glasalo svih deset prisutnih poslanika vlasti i opozicije. Odbor nije usvojio zahtev za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske Crne Gore Zdenki Popović i Draganu Krapoviću, kao i Milanu Kneževiću, Milunu Zogoviću, Vladanu Raičeviću iz Demokratskog fronta.

Petar Ivanović, poslanik DPS i bivši ministar poljoprivrede, u februaru je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru istrage o nepravilnostima prilikom raspodele i trošenja novca od poljoprivrednog kredita iz Abu Dabi fonda.

Osim o Ivanoviću, na sednici Administrativnog odbora razmatrao se zahtev SDT da se skine imunitet Zdenki Popović protiv koje je Osnovno državno tužilaštvo iz Pljevalja podnelo krivičnu prijavu jer je sa Krstom Koprivicom, Mladenom Milićevićem, Darkom Šljivančaninom i Perom Popovićem na Žabljaku 1. aprila prošle godine delila životne namirnice, a kako je obrazložio na Odboru tužilac Ivan Gačević, nisu imali odobrenje tadašnjeg Nacionalnog koordinacionog tela.

Zbog narušavanja reda u crnogorskom Parlamentu  u noći između 26. i 27. decembra 2019. traženo je da bez imuniteta ostanu poslanici Milan Knežević i Milun Zogović, što je Predrag Bulatović ocenio da je politički motivisano. Dok je Branka Bošnjak ocenila da je slučaj poslanika Vladana Raičevića predimenzioniran.

Krapović zaštićen

NA Administrativnom odboru nije prošao ni zahtev Milivoja Katnića da se skine imunitet poslaniku Demokrata Draganu Krapoviću, koji se tereti da je početkom juna prošle godine formirao kriminalnu grupu u Budvi, na čijem je čelu bio baš on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)