DROGU "PRODAO" POLICIJSKOM AGENTU: Austrijska policija u Gracu uhapsila crnogorskog državljanina Aleksandra G. (52)

S. Đ.

10. 06. 2021. u 07:39

ZBOG međunarodnog šverca heroina, austrijska policija uhapsila je u Gracu crnogorskog državljanina Aleksandra G. (52).

ДРОГУ ПРОДАО ПОЛИЦИЈСКОМ АГЕНТУ: Аустријска полиција у Грацу ухапсила црногорског држављанина Александра Г. (52)

Ilustracija Depositphotos

On je, kako pišu tamošnji mediji, samo deo kriminalne grupe koja se bavila rasturanjem narkotika. Aleksandar G. je imao dvojicu saučesnika, koji su uhapšeni u Hrvatskoj.

Akcija je pripremana mesecima, a policija Austrije i agenti DEA pokrenuli su istragu o kokainu koji je švercovan iz Kolumbije i heroinu koji je krijumčaren iz Irana. Istraga je počela nakon zaplene 1,2 tone kokaina u februaru prošle godine u Italiji. Ta droga je bila namenjena za evropsko tržište. Zauzvrat, kriminalna grupa je dogovorila pošiljku heroina koji je iz Irana trebalo da bude transportovan u Njujork.

Kada su došli do tih saznanja i rute kojom je droga trebalo da bude prevezena, u plan šverca "uključili" su se i pripadnici američke Uprave za borbu protiv droge. Agenti DEA "bili su zainteresovani kupci" kako bi našli pogodno mesto i momenat da prekinu lanac šverca narkotika. Sa članovima kriminalnog klana su ugovorili su kupovinu 135 kilograma heroina u Gracu. Prilikom te isporuke uhapšen je osumnjičeni državljanin Crne Gore. Aleksandar G. se pred istražnim organima brani ćutanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024