ODLIČAN KVALITET MORSKE VODE: U Crnoj Gori bezbdeno za kupanje

V. V.

02. 06. 2021. u 15:54

Morska voda na kupalištima duž primorja Crne Gore, na 90 odsto lokacija je odličnog, na 5,5 odsto dobrog, a na 4,5 zadovoljavajućeg kvaliteta, rezultati su analize koju je obavio Institut za biologiju mora na 110 lokacija, krajem maja.

ОДЛИЧАН КВАЛИТЕТ МОРСКЕ ВОДЕ: У Црној Гори безбдено за купање

Foto: B. Dabić

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju.

U Herceg Novom morska voda je uzorkovana na 21 lokaciji, na 16 je bila odličnog kvaliteta, na tri kupališta, u Baošićima, blatnoj plaži u Igalu i kupalištu ispod Instituta i hotela Palmon bej, kvalitet morske vode je dobar, dok je zadovoljavajući na kupalištima na Novosadskom i u Meljinama kod hotela RR.

Foto Tanjug

Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode u sezoni 2021. godine, koji realizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, u potpunosti je usklađen sa odredbama EU Direktive o kvalitetu vode za kupanje.

U opštini Ulcinj, na svih 18 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta. Od ukupno 15 lokacija u Baru, na 14 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobra. U Budvi se program realizuje na 32 lokacije, i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.

Od devet lokacija u Tivatu na sedam je kvalitet odličan na dve dobar. Slično je i u Kotoru u kome je na 12 lokacija utvrđen odličan a na tri dobar kavlitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom