ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА МЕЂУ СВОЈИМА: Драгиша Плочић, станар ваљевског дома за старе, нестрпљиво чекао прилику да посети породицу

Б. ПУЗОВИЋ

29. 04. 2021. у 10:44

ИАКО живе у истом граду, пензионер Драгиша Плочић (73) из Ваљева своје најближе није видео пуних годину дана!

ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА МЕЂУ СВОЈИМА: Драгиша Плочић, станар ваљевског дома за старе, нестрпљиво чекао прилику да посети породицу

Фото Б. Пузовић

Драгиша борави у дому за старе, а због пандемије вируса корона изласци и посете установама тог типа биле су доскоро забрањене, па је тек протеклог викенда био у прилици да поново буде са породицом.

На недељном ручку био је код ћерке и зета и двојице унука Младена и Вукашина, који су се, вели, поновном сусрету са њим веома обрадовали. Био је, стицајем околности, тога дана и рођендан млађем унуку, па су се за трпезом окупили и рођаци и комшије. Обележили су, на тај начин, и поновни сусрет са Драгишом, после пуних годину дана.

Фото Архива

- Било ми је пуно срце, велико као Ваљевске планине, кад сам загрлио ћерку, зета, а највише Младена и Вукашина и видео родбину, дугогодишње пријатеље и комшије - каже Драгиша. - Сусрет је био веома дирљив, пун емоција, очи су ми засузиле од среће. Пре короне, најближи су ме често посећивали у дому, а онда је епидемија све то прекинула.

ДОБРО ЗДРАВЉЕ

- Здравље ме добро служи - каже Драгиша.

- Када су ме видели после годину дана, сви су били презадовољни како изгледам. С обзиром на то да поред дома протиче река Колубара, планирам, чим отопли, да забацим удицу. Набавио сам сву опрему па ћу да се опробам у тој вештини.

Плочић је радни век провео у полицијској униформи. Радио је, каже, на одговорним и руководећим пословима у саобраћајној, а потом и полицији опште надлежности у Ваљеву и Мионици. У пензију је отишао 2000, а имао је тада 38 година радног стажа са бенефицијом. Прву пензију примио је са 52.

- Посао је био тежак, али сам га свим срцем волео и радио савесно - присећа се Драгиша. - Био сам строг полицајац, саобраћајне прекршаје ретко коме сам праштао. Додуше, било је прилике и када се прогледа кроз прсте, углавном када оценим да бољи ефекат на возача може да има савет и упозорење, него новчана казна.

У дому за старе борави већ годину и по. Дом има 100 постеља у једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама, те стручног консултанта из Немачке. Изузетно је задовољан смештајем, услугама, односом особља према корисницима, квалитетом и асортиманом хране...

- Веома је лепо у дому, о мени веома брину, поклањају ми сву пажњу, као уосталом и сваком кориснику - каже Плочић.

- Удовољавају нам кад је храна у питању, припремају и јела која највише волимо.

Novosti

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)