ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У СВИЛАЈНЦУ: Бака Рада доживела стоту

З.Глигоријевић

21. 09. 2020. у 14:47

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У СВИЛАЈНЦУ: Бака Рада доживела стоту

Фото Брана Живковић

КАД доживиш стоту, значи да си здрав – шали се бака Рада Јовановић из Свилајнца, која је свој век прославила уз трубаче, рођенданску торту и своје најближе рођаке.

Срећна је што је ништа не боли, не иде лекару, па нема ни здравствену књижицу, ни личну карту. Једина у породици не носи наочаре, а плела је до пре шест година.

Фото Брана Живковић

Иако је од малена пуно радила, водили говеда, сејала конопљу и жњели је ручно, српом, јели проју испод сача, сир и млеко, живот јој, вели, није био тежак. Бака Рада није знала да нам каже да ли је рецепт за дуговећност здрава исхрана или генетика, јер је и њена бака Деса дочекала стоту, али се обистинило предвиђање њеног супруга Милоша.

Фото Брана Живковић

- Говорио ми је да ћу да доживим стоту, а ја сам се шалила да ћу да живим 101 годину. Шалила сам се њим да ћу да живим бар три дана дуже од њега. А, ето, од његове смрти прошло је већ 13 година – вели бака Рада, која живи са сином Милосавом, унуком Живославом и његовом супругом Зорица, праунукама Ненадом и Маријом, и чукунунуком Алексом и Нином.

Фото Брана Живковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)