ДРЖАВА ОБЕЗБЕДИЛА ДОМ САМОХРАНОМ ОЦУ СА КИМ: Како је полицајац у пензији подигао четворо деце

Ј. СТОЈКОВИЋ - Д. ЗЕЧЕВИћ

04. 09. 2020. у 13:30

ДРЖАВА ОБЕЗБЕДИЛА ДОМ САМОХРАНОМ ОЦУ СА КИМ: Како је полицајац у пензији подигао четворо деце

Фото. Д. З.

САМОХРАНИ отац Милош Ивковић из села Мочаре у Косовско-поморавском округу није успео да сакрије емоције када му је председница Привременог органа општине Косовска Каменица, Тања Аксић, уручила кључеве нове куће чију изградњу су исфинансирали Канцеларија за КиМ и Општина Косовска Каменица.

Тринаест година је овај полицајац у пензији и отац и мајка четворо деце која свакодневно нижу успехе.

- Моја супруга нас је напустила кад је најмлађи син шеснаестогодишњи Ненад имао свега три године, никада се више није јавила, ни питала за децу. Радио сам, мучио се, помагала ми је мајка која и сада живи са нама, да децу изведем на пут - прича овај човек дрхтавим гласом.

Данас су син Лазар (20), ћерка Оливера (19) и Иван (18) студенти. Свако је изабрао факултет који је желео, а отац их је у свему подржао.

Милош је са својом децом и мајком живео у старој породичној кући, саграђеној пре 60 година, а онда је држава одлучила да им помогне и добили су потпуно нову кућу.

- Још сам толико под утиском да вам не могу речима описати како се осећам, идем из собе у собу и не могу да верујем. Мени је увек приоритет био да ми деца нису гладна и да им ништа не недостаје, тако да нисам могао да им обезбедим и боље услове за живот - стидљиво прича овај човек.

Фото. Д. З.

Шесточлана породица ће зиму дочекати у топлом дому тако да сада самохрани отац четворо деце, не мора више да брине што му деца одрастају у лошим условима.

Тања Аксић након уручења кључева породици Ивковић захвалила се председнику Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ, за помоћ при реализацији овог пројекта, и најавила да ће та општина наставити бригу о социјално угроженим породицама.

 
НЕДОСТАЈЕ НАМЕШТАЈ

БРИГА која се условно речено наметнула Ивковићима је како опремити кућу. Недостаје им готово сав намештај. Кажу да се надају да ће им помоћи људи добре воље и да ће коначно троје студената и један ученик моћи достојно да уче и живе. Ови млади људи причају да су се родили на Косову, да се ту школују и надају се да ће добити и посао након студија и формирати своје породице баш у том делу Србије.

ИЗГРАЂЕНО 49 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ

УПРКОС ситуацији са короном косовско Министарство за заједнице и повратак уз подршку својих партнера из ЕУ, наставило je са изградњом нових кућа за повратнике и расељене, а од планиране изградње 62 куће, од почетка године до сада је изграђено и дато на коришћење 49 кућа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)