МЛАДОМ ДУШАНУ СПАС У РУСИЈИ: Осамнаестогодишњаку из Обреновца потребна помоћ за одлазак на терапију и лечење

Б. С.

22. 09. 2021. у 11:30

ДВА пута је млади Душан Јакшић из Обреновца, рођен 2002. године, добио битку против Јуинговог саркома, малигног тумора костног али и меког ткива.

МЛАДОМ ДУШАНУ СПАС У РУСИЈИ: Осамнаестогодишњаку из Обреновца потребна помоћ за одлазак на терапију и лечење

Подршка Сакупљање помоћи подржали и његови Обреновчани, Фото Фејсбук

А када је био надомак остварења животног сна, опака болест се вратила и сада брзо напредује.

Породица и пријатељи из Фондације "Буди хуман" Александра Шапића улажу све напоре да прикупе новац за терапију која би спасла живот осaмнаестогодишњаку чија је највеће жеља да постане лекар.

- Душан је веома храбар и упоран, током целог основног и средњег школовања био је одличан ђак иако је са терапија ишао на часове - каже дечакова мајка Викторија Јакшић.

- У јуну 2020. године предао је документа за упис на Медицински факултет, када му се стање неочекивано погоршало. Откривено му је осам тумора на плућима и потонуо је у депресију.

Сада му се вратио оптимизам и жеља да победи болест и постане лекар, али му је хитно потребна новчана помоћ за терапију.

Појава осам тумора, како каже његова мајка, истовремено онемогућава класичне терапије зрачењем у нашим болницама, а за лечење у иностранству неопходно је да се сакупи 50.000.000 динара.

- Хумани људи нам помажу, донирају новац путем СМС порука преко Фондације, поставили су хуманитарне кутије широм Србије, организују лицитације - говори Викторија Јакшић.

Душан Јакшић, Фото Фејсбук

- Све ове активности, нажалост, још нису довољне да се новац прикупи на време да Душан оде на лечење и терапију у Русију која би му, верујемо, спасла живот. Драгоцено време нам истиче и позивамо све хумане људе да помогну Душану да добије и ову животну битку. Да дише пуним плућима и оствари сан, да постане лекар и спасава животе другима.

Душан је био здрав дечак до 13. године, када се суочио са страшном дијагнозом - Јуингов сарком.

Дуго лечење, операција и терапија дали су резултате. Срећа је, нажалост, била кратког века, јер се болест вратила 2018. године и опет је кренула борба за живот. Уз тешко лечење и помоћ лекара успео је да се избори.

Прошле године тумор се појавио по трећи пут...

ПОМОЋ

ПОРОДИЦА Јакшић наводи да се помоћ Душану може уплатити на рачуне Хуманитарне фондације "Буди хуман". Број динарског рачуна је 160-6000000006082-39, а девизног 00-540-0004335.7, IBAN: RS35160005400004335706, SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Душану се може помоћи и слањем СМС поруке вредне 200 динара, када се упише 775 и пошаље на 3030, а из Швајцарске уписивањем 775 и слањем на 455.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)