НИСАМ ПРОЧИТАО НОВИ НОН-ПЕЈПЕР: Вучић о најавама Албанаца - "Нека они раде свој посао, а ми ћемо наш"

Танјуг

23. 05. 2021. у 16:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је, после посете манастиру Поганово где је разговарао са владиком Василијем и свештенством, изјавио да није прочитао најновији нон-пејпер о аутономији севера тзв. Косова и да о нечему што није видео не жели да се изјашњава, а када су у питању захтеви Приштине у вези са српским манастирима каже да ћемо их сачувати.

НИСАМ ПРОЧИТАО НОВИ НОН-ПЕЈПЕР: Вучић о најавама Албанаца - Нека они раде свој посао, а ми ћемо наш

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

- Нека они раде свој посао, ми ћемо наш - рекао је Вучић упитан да прокоментарише захтеве Приштине да се четири српска манастира искључе из категорије угрожених споменика на Унесковој листи.

На питање да ли га то плаши, каже да га не плаши, али да га брине.

- Не плаши ме ништа, али ме брине, борићемо се и сачуваћемо Дечане, Грачаницу, Богородицу Љевишку, Бањску, Пећку Патријаршију… - рекао је Вучић.

У манастиру Поганово је, каже, разговарао са свештенством и владиком Василијем и додао: "Мало ћемо им помоћи", а поменуо је и путеве.

Упитан да коментарише изјаву Драгана Ђиласа, да је "менталнно оболео човек, председник је иронично приметио да када Ђилас то каже вероватно му треба веровати, као и за рачуне и све друго".

- Зато он иде да обилази болнице у 23 сата, а ја сам ишао да покажем да ти људи раде трећ смену, да хитамо са болницама, у тој болници смо спасили хиљаде живота, а да смо чували њихове капацитете нигде не бисмо стигли - рекао је.

На питање да ли га то вређа, Вучић је истакао да то треба да процене људи.

- Мени је важно да не стављају омчу око врата мојој деци а што се мене тиче ја се поносим радом сарадника, пре свега резултатима. Они то за 12 година нису могли ни да обиђу… - рекао је председник и додао да ће неко о томе шта је урађено за његовог мандата причати за 50 или 100 година.

Вучић је све то описао изреком из места порекла његове мајке, која је Бачванка, а где на такве ствари уобичајено одговарају са: "Мани га се Мито".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)