"КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМ" ПОЧИЊЕ 24. МАЈА: Стручњаци траже изворе раста

С. Б.

21. 05. 2021. у 06:00

ТЕМА овогодишњег "Копаоник бизнис форума" у организацији Савеза економиста Србије биће "Свет после ковида 19 - нови извори раста у промењеним условима пословања". Више од 130 панелиста на ову тему ће дебатовати од 24. до 27. маја у Београду.

КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМ ПОЧИЊЕ 24. МАЈА: Стручњаци траже изворе раста

Foto: P. Milošević

На 28. форуму предвиђена су 22 панела. Специјални гост форума ће бити професор Бранко Милановић, који ће говорити о глобалним неједнакостима у условима ковида. Учесници форума биће готово сви председници привредних комора земаља Западног Балкана, амбасадори у Србији, као и регионални директори ЕИБ, ЕБРД, Светске банке и Међународног монетарног фонда.

- У време пандемије размена мишљења и аргументована расправа могу да помогну у конципирању будуће економске политике Србије, с обзиром на то да је пандемија убрзала све промене које је иницирала четврта индустријска револуција - сматра Алексанадар Влаховић, председник Савеза економиста Србије.

- Све те промене креирају нове изворе раста. Желимо да дамо одговоре на питање шта треба да уради Србија да би искористила шансе за скоковити раст и развој које управо ове промене са собом носе, како треба да се промени традиционална структура српске привреде која је била резистентна у периоду пандемије и која је била један од главних разлога зашто је наш БДП пао за свега један одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ ЈЕ ИМАО И ВИЗИЈУ И ХРАБРОСТ: Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић о Београду на води (ВИДЕО)