СТАНКОВИЋУ ТРИ "МИНУСА": Напредњаци из Бујановца и Прешева о шефу координационог тела

Ј. С.

18. 05. 2021. у 06:00

НА састанцима општинских одбора СНС у Бујановцу и Прешеву чланови су једногласно изгласали захтев за смену професора Зорана Станковића са места председника владиног Координационог тела за три општине са југа централне Србије, Прешева, Бујановца и Медвеђе, на коме се налази готово девет година.

СТАНКОВИЋУ ТРИ МИНУСА: Напредњаци из Бујановца и Прешева о шефу координационог тела

Фото Танјуг

- Неприсуство Координационог тела на југу Србије, начин поделе новца из буџета овог органа и недовољна подршка Србима након формирања свеалбанске коалиције у Бујановцу - три су основне замерке, које су чланови месних одбора имали на рад Станковића - појашњава НенадМитровић, председник општинског одбора СНС у Бујановцу.

Исти захтеви стигли су и са адресе општинског обора у Прешеву, потврдио је Бранко Трајковић, председник ОО СНС:

- Највише примедаба стигло је због стипендија, како кажу, само два Србина су добила школске стипендије, остало све Албанци. Ја сам четири године био у извршној власти и никада се нисам срео са Станковићем - каже Трајковић.

У Координационом телу нису желели да коментаришу ове захтеве, уз напомену да се "зна ко поставља председника Координационог тела и ко може тражити његову смену". Иначе, како нам је речено, најављена посета Општини Прешево и састанак Станковића са новим руководством Општине су одложени, јер председник има данас састанак коме неизоставно мора да присуствује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)