БОШКО ХОЋЕ МАРИНИКИ НА ЦРТУ: Годину дана уочи председничких избора, све јасније да неће бити јединственог наступа опозиције

В. М.

15. 05. 2021. у 10:11

ГОДИНУ дана пред изборе, док власт збија редове, све је јасније да од јединственог наступа опозиције - неће бити ништа.

БОШКО ХОЋЕ МАРИНИКИ НА ЦРТУ: Годину дана уочи председничких избора, све јасније да неће бити јединственог наступа опозиције

Мариника Тепић, Драган Ђилас и Бошко Обрадовић / Фото Танјуг

Отварањем фронта према Драгану Ђиласу, лидер Двери Бошко Обрадовић практично је најавио самостални улазак у председничку трку. Пре њега своје кандидатуре су отворено или прикривено најавили Милош Јовановић (ДСС) и Борис Тадић (СДС). Увелико се спекулише, а то је и Обрадовић потврдио, да ће Ђиласов ССП кандидовати Маринику Тепић. У том случају извесно је да ће свог кандидата имати и Вук Јеремић, а највероватније ће се кандидовати и лидер ДјБ Саша Радуловић. То значи да је већ сада барем шест кандидата спремно да изађе на црту председнику Александру Вучићу.

Након што је Тадић недавно најавио да ће се кандидовати ако буде сматрао да нема бољих кандидата од њега, сличан наступ имао је и лидер Двери. Обрадовић је казао да сматра себе најбољим кандидатом за супротстављање актуелној власти од свих тренутно активних опозиционих лидера на српској политичкој сцени. Претходно, Обрадовић је оптужбе Маринике Тепић на рачун Драгана Марковића Палме назвао њеном председничком кампањом, коју он не може да подржи. Уз то, сматра и да председник мора да буде патриота, Тепићевој замера што је потписала предлог декларације о геноциду у Сребреници.

Иако је донедавно био у Савезу за Србију заједно са Ђиласом и Јеремићем, Обрадовић је сада вратио оштру реторику и поново оптужио бивше функционере ДС да су одговорни за долазак СНС на власт.

Сукоб међу некадашњим партнерима коментарисао је бивши функционер демократа Балша Божовић:

- Обрадовић је изјавио да је Ђилас део бившег корумпираног режима. Ђилас је изјавио да је Бошко лажни борац за породичне вредности. За везу од три године, доста солидан раскид.

Реаговао је и Александар Радовановић из ПСГ:

- Ко ће данас да се сети стигматизације Саше Јанковића када је одбио да ПСГ уђе у СзС због Двери, већ је предлагао да праве идеолошке колоне - написао је Радовановић на "Твитеру".

ОДБАЦУЈУ ИДЕЈУ О ПРЕДИЗБОРИМА

ИНФЛАЦИЈА кандидата поново је покренула дебату око организовања предизбора у опозицији. Неке странке, међу којима је најгласнија Заједно за Србију Небојше Зеленовића, залажу се за то да се кандидат опозиције изабере на посебном гласању. Томе се, међутим, оштро противе Народна странка Вука Јеремића и ДјБ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)