НЕЋЕМО ПОДРЖАТИ МАРИНИКУ: Лидер Двери Бошко Обрадовић о председничком кандидату

В. Н.

13. 05. 2021. у 21:31

ЛИДЕР покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да тај покрет неће подржати Маринику Тепић за председничког кандидата опозиције.

НЕЋЕМО ПОДРЖАТИ МАРИНИКУ: Лидер Двери Бошко Обрадовић о председничком кандидату

Архива

Он је гостујући у емисији "Добар, лош, зао" на ТВ Нова рекао да није подржао Тепићеву у Јагодини, јер не види логику да сви морају да учествују у њеној председничкој кампањи.

- Нисмо били у Јагодини из простог разлога што Мариника Тепић има право на своју кандидатуру за председника Србије и на неку личну кампању у том правцу - рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, Вучића може да победи само неко ко је несумњиви патриота, а не неко ко је потписао предлог скупштинске декларације о геноциду у Сребреници.

- Нема шансе да ће огроман број бирача гласати за ту особу. То нема никакве везе са Мариником Тепић која је велики опозиционар и велики борац, али она не може да буде заједнички кандидат - рекао је Обрадовић и додао да за њега није прихватљив ни владика Григорије, јер не жели да меша црквене личности и политику.

Реагујући на овај став лидера Двери, лидер ССП Драган Ђилас је изјавио да је очекивао од Обрадовића да "као прокламовани борац за породичне вредности" буде први у Јагодини и да осуди напад којем је, како је рекао, Мариника Тепић била изложена и да инсистира на процесуирању злочинаца.

- Мариника није ни у каквој председничкој кампањи, не црта фото-роботе кандидата, већ се из дана у дан бори да свака девојчица и жена буде заштићена и не буде жртва насиља. Свако коме је до тога стало, мора да подржи истину и правду и да се бори да злочинци буду кажњени - рекао је Ђилас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)