ПЕТКОВИЋ О НАЈАВИ ВЈОСЕ ОСМАНИ: Контрадикторност и апсурд су одлике реторике из Приштине

Д.З.

13. 05. 2021. у 21:15

КОНТРАДИКТОРНОСТ и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у дан поручују да желе да истовремено разговарају са представницима Београда и да туже Србију за геноцид. Уколико је Приштина искрена у жељи да разговором решава проблеме, онда се терен за то не припрема упућивањем бесмислених порука о некаквој тужби за геноцид против саговорника, већ отклоном од језика мржње.

ПЕТКОВИЋ О НАЈАВИ ВЈОСЕ ОСМАНИ: Контрадикторност и апсурд су одлике реторике из Приштине

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Ово се између осталог наводи у саопштењу Петра Петковића директора Канцеларије за Косово и Метохију поводом најав Вјосе Османи да не одустаје од тужбе за геноцид.

- Вјоса Османи, дакле, или не жели дијалог, а наводну спремност Приштине на разговор помиње тек куртоазно да би избегла пацке међународне заједнице, или је потпуно неспособна да схвати концепт мирољубиве политике. Потпуно је јасно да Приштина нема ни основ а ни формално - правну могућност да тужи Србију за геноцид, и да је реч о бедном покушају да се пажња јавности на Косову и Метохији скрене са чињенице да у Хагу ускоро неће бити довољно притворских јединица да приме све злочинце из такозване ОВК - додаје се у саопштењу директора Петковића и истиче да уместо што популистичким најавама тужбе за геноцид непотребно продубљује међуетнички јаз на Косову и Метохији, Вјоса Османи би требало да предузме храбре политичке кораке да своје сународнике, којима је деценијама испиран мозак шовинистичким порукама о Србима као архизлочинцима, усмери у правцу суочавања са злочинима почињеним у њихово име.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)