КАКО АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДОЛАЗЕ ДО ПАРА: Оптужују Русију за хаковања „избијају“ више новца из буџета

Новости онлине

13. 05. 2021. у 20:06

ОБАВЕШТАЈНА заједница САД манипулише спољашњом претњом повезаном са хакерским нападима како би извукла више средстава из буџета, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

КАКО АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДОЛАЗЕ ДО ПАРА: Оптужују Русију за хаковања „избијају“ више новца из буџета

Фото Depositphotos

-Америчка обавештајна заједница једноставно користи друге земље за провокације које се приписују неким непријатељима, како би паралелно са решавањем оперативних задатака извукла више средстава из буџета, истакла је дипломата.

Према њеним речима, тврдње Сједињених Америчких Држава о умешаности Москве у сајбер-нападе на компанију „Солар виндс“ изгледају све апсурдније.

Према њеним речима, те оптужбе су неосноване.

-Бајденова администрација је управо у том стилу 'веома вероватно', према традицији оптуживања Москве за све замисливе и незамисливе грехове, 95. по реду талас антируских санкција образложила хаковањем одговарајуће опреме коју користи америчка државна институција, додала је портпаролка.

САЈБЕР НАПАДИ НА АМЕРИЧКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

У децембру је објављено да је извршен масовни сајбер напад на клијенте компаније за рачунарску безбедност „Солар виндс“. Међу жртвама напада су бројне америчке владине агенције. Такође је наведено да би ово могао бити један од сајбер-напада највећих по размерама и штети нанетој америчкој јавном сектору.

Почетком јануара канцеларија директора Националне обавештајне службе, Федерални истражни биро и Агенција за инфраструктурну и сајбер-безбедност САД објавили су заједничко саопштење да су руски хакери „вероватно“ умешани у велики сајбер напад на америчку владу.

Москва је то одлучно демантовала, а портпарол Кремља Дмитриј Песков је оценио да су све оптужбе на ту тему неосноване и представљају наставак слепе русофобије.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)