РАДОВАН КАРАЏИЋ У ЖИВОТНОЈ ОПАСНОСТИ: Војислав Шешељ упозорио и изнео мишљење о сукобу Израел-Палестина

Novosti online

13. 05. 2021. у 10:03

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ изјавио је у јутарњем програму Студија Б о ситуацији због сукоба Израела и Палестине, али је причао и о актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону.

РАДОВАН КАРАЏИЋ У ЖИВОТНОЈ ОПАСНОСТИ: Војислав Шешељ упозорио и изнео мишљење о сукобу Израел-Палестина

Фото: Принтскрин Студио Б

Председник СРС сматра да је Јеврејима требало дати државу на територији окупиране Немачке.

- То је трагична ситуација. Ја апсолутно саосећам са патњама јеврејског народа који трају миленијума, откако су Јевреји протерани из Палестине. Врхунац прогона Јевреја је достигнут у Хитлеровом периоду. Наравно, требало је цело човечанство да се окрене Јеврејима и да им, на неки начин, те њихове дуге патње ублажи. Мислим да је идеално било да је у Баварској проглашен нови Израел. Баварска је била колевка нацизма. У Палестини су Европљани били извор зла. Кад је формирана јеврејска држава већ многи Палестинци су већ тада протерани. Криза вечито траје и људи гину, сталне су побуне. Жао ми је сваког цивила који погине на обе стране, али морам да подржим Палестинце због тога што су они највеће жртве. Најбоље решење је да се Израел врати на границе из 1967. и да Палестинци могу да доврше процес формирање државе. Израел све ово ради под америчким утицајем и увек рачуна на њихову подршку и помоћ - сматра Војислав Шешељ.

Лидер радикала је рекао да је једина заштита за народ Израела трајни мир. Без обзира на добру ПВО Израела, треба имати у виду да Палестинци испале превелики број ракета, објашњава Шешељ.

Он каже да је тачно да је Израел признао да признао тзв. Косово под притиском САД.

Председник СРС упозорава да је одлуком да први председник РС Радован Караџић буде пребачен у затвор у Енглеској директно угрожен његов живот.

- Веома је опасно што иде у тај затвор. Тамо су били генерал Крстић и Момчило Крајишник. Генерал Крстић је у рату изгубио ногу, рана је цурела све време док смо били у Хагу. Он је отишао у енглески затвор и тамо су га нападали панисламисти. Једном приликом су га ухватили, почели да га кољу и умало заклали. После тога је пребачен у Пољску. Ако су Крстића, за кога је мало ко чуо, умало заклали, како ће Радован моћи у затворски круг? Њега сви знају, он би морао стално да буде у самици, а то је против свих међународних конвенција. Ово је директна опасност по живот Радована Караџића. Надам се да ће председник Србије Александар Вучић пред Саветом безбедности УН лично указати на многе неправилности, противправне радње Механизма у Хагу - каже Шешељ.

Говорећи о нападима председника Хрватске Зорана Милановића на Србију, лидер радикала каже да Милановић нема надлежности.

- Милановић ми личи на краља Јована без Земље. Његова партија није владајућа. Он је и раније правао сличне гафове, хвалио се да му је деда усташа, сад напада Дражу Михаиловића - рекао је Војислав Шешељ.

Фото: Принтскрин Студио Б

Каже и да није хтео да помогне Колинди Грабар Китаревић да победи на изборима, због тога што сматра да је Милановић "већа будала од ње".

Шешељ истиче да Народној скупштини Републике Србије недостаје Српска радикална странка и да је потребно да се српска политичка сцена сведе на три странке - напредњаке, радикале (за које каже да увек на изборе иду самостално) и једна прозападна партија. Каже да прозападне странке не могу да се уједине због тога што се знају међусобно и добро знају ко је колико покваре.

Лидер радикала се жестоко против антиваксерским теоријама завере.

- Што је човек безначајнији, то је више убеђен да неко жели да га чипује. Чиповаће некога ко никоме не значи ни у својој кући, ни у комшилику? Ако желе да те нађу, онесвестиће те хлорофомом пред улазом и убризгати ти шта год хоће - објаснио је Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)