ВУЧИЋ И ШАПИЋ О УЈЕДИЊЕЊУ: Одржан састанак представника СНС и СПАС (ФОТО)

Танјуг

10. 05. 2021. у 16:44 >> 17:14

ДЕЛЕГАЦИЈЕ Српске напредне странке (СНС), на челу са председником Александром Вучићем, и СПАС-а, који предводи Александар Шапић, поводом најављеног уједињења састали су се данас нешто пре 17 сати у седишту СНС на Новом Београду.

ВУЧИЋ И ШАПИЋ О УЈЕДИЊЕЊУ: Одржан састанак представника СНС и СПАС (ФОТО)

Фото: З. Јовановић

Делегацију СНС поред Вучића чине партијски функционери Синиша Мали, Милош Вучевић, Дарко Глишић и Дејан Ðурђевић, а Шапић је дошао са члановима Председништва СПАС-а Марином Лековић и Радованом Тврдишићем.

Према ранијој најави која је стигла из СНС, после састанка нису предвиђене изјаве за медије.

Пре неколико дана председник Србије и СНС Александар Вучић објавио је да је поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС-ом Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

Шапић је после Вучићеве изјаве рекао да је расположен да прихвати предлог председника Вучића о уједињењу СНС и СПАС, и додао да се нада да ће договор о томе бити постигнут и да ће већ, можда од јуна две странке бити део заједницке организације.

Председник СПАС-а је у недељу рекао да ће данас поподне разговорати са Вучићем о уједињењу, те да ће састанку присуствовати по двоје предствника СНС и његове странке.

Истакао је да је идеја о уједињењу дошла од председника СНС и да је реч о природном процесу с обзиром на програмска нацела његове странке, које се нису или су се мало променила и суштински нису у супротности са актуелном државном политиком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)