ХРВАТИ ТЕШКА СРЦА ПРИЗНАЛИ: Вучић скупом модернизацијом од Србије ствара најмоћнију војну силу у региону

Novosti online

08. 05. 2021. у 19:02

ХРВАТСКИ "Јутарњи лист" пише да председник Србије Александар Вучић ствара најмоћнију војну силу у региону.

ХРВАТИ ТЕШКА СРЦА ПРИЗНАЛИ: Вучић скупом модернизацијом од Србије ствара најмоћнију војну силу у региону

Фото: Министарство одбране

- У последње се време све чешће, у региону, поставља се питање – зашто се Србија убрзано наоружава и може ли се говорити о новој милитаризацији највеће постјугославонске државе која је била покретач или уплетена у све ратове у 90-има на овом подручју. Александар Вучић повећао је прорачунско издвајање за одбрану за чак 44 посто, односно српски порезни обвезници жртвоваће за Вучићеве "војне планове" нешто мање од 1,3 милијарде евра (што је највећи војни прорачун у региону), а трећина тога иде на модернизацију војске и куповању новог наоружања, што би значило да би Србија, ако се све оствари, имала најјачу војску у региону. Сви се питају или ради или то да шири панику, што за свој, што за туђи (руски!?) рачун - пише овај хрватски медиј.

Фото: Министарство одбране

Такође, наводе да Србија добија "војне поклоне" од Русије и Белорусије, и да није чудно што је била уплетена у недавне ратове, и да Словенија, Хрватска БиХ и тзв. Косово са одређеном "зебњом" гледају на планове председника Србије, који како кажу утичу на стабилност у региону.

Хрватски портал, Дневно.хр наводи да је ситуација у војсци Хрватске забрињавајућа.

Они пишу да Александар Вучић зна шта ради и добро зна зашто наоружава Србију. Сматрају да се тиме доводи у питању територијални интегритет Хрватске.

- И док се хрватски државни врх покушава приказати највећим заговорником проширења Европске уније на суседство, конкретно Србију, део власти из тог истог “комшилука” отворено доводи у питање територијални интегритет Хрватске - пише овај хрватски медиј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

Nikola

08.05.2021. 19:18

Srbija nije započela rat 90-te već vi! Tačnije slovenija i vi ste izvršili agresiju na ex Yu! Počinili krvave zločine i etničko čišćenje za šta vas je nemačka nagradila i primila vas u eu jer ste fašisti kao i oni! Pustite vi Srbiju! Vi ugrožavate naš integritet i teritorijalnu celovitost hoćete kamp u Srbiji! Bolje da ćutite! Srbija više neće da ćuti!

Amarcord

08.05.2021. 19:38

Могу и да разумем забринутост тзва "Косова" или Хрватске али ко Словенији "дрма кавез"?? Нису сви они забринути због јаке Војске Србије већ због тога што неће моћи Србију да третирају као закрпу!

Djordje

08.05.2021. 19:51

Hahahaha ima li sta gluplje od ovog hrvatskog filozofiranja?! A tek ovo:"dok se hrvatski državni vrh pokušava prikazati najvećim zagovornikom proširenja Evropske unije "?! Hahahaha nije mi jasna ova " velikodusnost" hrvata?! Ostalo i da ne spominjem!?

Lovac

08.05.2021. 21:18

Ako su se već uhvatili okolnih zemalja eto kao trebaju da se boje, onda moraju da kažu tačno. Na primjer Federacija Bosne i Hercegovine. Ne Republika Srpska. To je isto kao kada bi rekli Banat se boji Srema. Za nas Drina ne postoji kao granica dvije države. Mada cijeli njihov tekst je obična izmišljotina tamo nekih ludaka.