ЖИВЕЋЕ СРПСКИ НАРОД УПРКОС СВЕМУ: Вучић снажном поруком завршио говор у Доњој Градини

Новости онлајн

08. 05. 2021. у 13:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић положио је данас венац у Спомен-подручју Доња Градина у Хрватској поводом Дана сећања на жртве злочина-геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту у Доњој Градини.

ЖИВЕЋЕ СРПСКИ НАРОД УПРКОС СВЕМУ: Вучић снажном поруком завршио говор у Доњој Градини

Фото: С. М.

Не смемо да пристанемо на ћутање, које доноси нове логоре и нове кости, зато поручујем, нови Јасеновци, нове Олује, неће се догодити нашем народу, то поручује мала, али снажнија и достојанствена Србија - додао је председник.

- Нација смо, која је највише страдала на овим просторима, а то никада нико неће признати. Џабе бројеви и чињенице, али ми морамо да се разликујемо, у томе је наша снага. као што очекујемо од других, тако и ми више никада нећемо поновити неке злочине над било ким - подвукао је председник.

- Уз много мртвих, и вама посебна почаст, преживели логораши, што сте кроз храброст и патњу преживели страхоте. Уз све то смо успели д аопстанемо као народ. Овде у Дубици је први војник отишао у војску, све што је било мушко, старије од 15 година је побијено, а тек након рака је први војник отишао у војску. Ипак, преживели смо због вас, и за вас - рекао је Вучић.

Живеће српски народ упркос свему и онима који то нису желели - завршио је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

Ksenci

08.05.2021. 16:42

Možemo da oprostimo, ali nemamo pravo da zaboravimo žrtve našeg naroda stradalog u Jasenovcu. Današnje generacije treba da prenesu istoriju našim budućim generacijama, koje će kasnije nastaviti da održavaju sećanja na sve naše žrtve Jasenovca i drugih stradanja.

Ivana

08.05.2021. 18:41

Održao je sjajan govor i hvala našem predsedniu Vučiću na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniče na svemu što radite za narod. Vrlo jedan jedan jako težak govor je održao.