ВУЧИЋ У ОБРЕНОВЦУ И УБУ - Обишао мобилне пунктове: Ако успемо сви да се вакцинишемо, онда бисмо могли да радимо и живимо нормално (ВИДЕО)

Novosti online

07. 05. 2021. у 09:57 >> 11:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је данас мобилне пунктове за вакцинацију у општинама Обреновац и Уб.

ВУЧИЋ У ОБРЕНОВЦУ И УБУ - Обишао мобилне пунктове: Ако успемо сви да се вакцинишемо, онда бисмо могли да радимо и живимо нормално (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Вучић у Врелу код Уба

Председник Вучић је после Звечке, стигао у Врело код Уба, где тренутно разговарала са присутним грађанима, који се вакцинишу.

- Да наставите да буде још деце. Србија без деце не постоји, немамо коме да оставимо оно што смо градили и радили. Хвала Вам, овим да заштите све своје - рекао је Вучић једној младој мами, која је дошла да прими вакцину.


Председник је поразговарао и са здравственим радницима, који вакцинишу грађане.
Вучића је у овом месту дочекао и велики број грађана.

- Ако се због тога што сам дошао данас, 50 људи или 100 више вакцинисало, ја сам задовољан - каже Вучић, који је обишао и фудбалски терен у овом месту, који је саградио Немања Матић.

Вучић је шутирао пенал на стадиону и дао гол, након чега је добио аплауз.

Председник је казао да тако Србија даје гол утакмици са короном, али да нећемо моћи да надокнадимо све голове које нам је дала корона, због чега су изгубљене хиљаде живота.

 


- Многи су мислили да је Србија уништена и поражена, још од 1999. године. Највећи део људи у Црној Гори је срећан због напретка Србије, зашто комити Ђукановићеви нису срећни... Ми ћемо да се боримо за свој народ и своју земљу, да вакцинишемо народ и развијамо економију - рекао је Вучић.

- Има један велики проблем за убску општину, а то је квалитет воде, водоснабдевања..Остало је да урадимо још километар и нешто према Ждраловици, али морамо да се вакцинишемо, како бисмо напредовали. Ми смо увек гледали на друге како су бољи и успешнији од нас..Данас је просечна плата 550 евра, а била је 330, а 2025. планирамо да буде 900 евра - каже Вучић.

-Потребно нам је много деце, јер све ово што радимо, да имамо коме да оставимо. Као што сам ја веровао да Ивану Белом дам го, тако морамо сви да верујемо да можемо да будемо успешни и успешнији од других. А то можемо само ако се вакцинишемо. Морате да верујете држави. Не тражимо ништа више, осим да платите порез. Дајемо 3.000 као подстицај. Када се вакцинишете другом дозом, можете са потврдом да путујете у четири земље- рекао је Вучић. - Молимо ћемо играче и Звезде и Партизана и Војводине да се вакцинишу, али молим и вас. Буквално не боли ништа - додао је Вучић.

Председник Вучић разговара са присутним грађанима о асфалтирању локалних путева у овом месту. Мештани су рекли председнику да је 92 посто Рома вакцинисано.
Председник је од присутних грађана добио на поклон тамјанику, слатко, домаћу кобасицу, ракију стару 20 година.


Председник у Звечкој

Председник Вучић је стигао у Звечку, где је обишао мобилни пункт.

Тренутно разговара са грађанима који се вакцинишу.

-Хвала вам што ћете вакцинацијом да заштитите себе, а и друге - поручио је председник једној грађанки, која тренутно прима вакцину кинеског Синофарма, за коју је председник рекао да је и он примио.

- Желим да се захвалим свима који ће помоћи да се грађани вакцинишу. Инсистирамо да се људи вакцинишу због наших живота. Молим вас да кренемо да се вакцинишемо због живота свих нас. Уколико успемо да се вакцинишемо готово сви, могли бисмо да радимо и живимо - поручио је председник.

- Ми се данас налазимо у такмичењу са свима, а пре свега, како бисмо напредовали, морамо да изађемо из короне. Погледајте колико је Обреновац напредовао, колико је у центру поскупео квадрат простора. Услов да било шта направимо је да се заштитимо од короне. Тешка је ова болест. Ја сам примио две кинеске вакцине, нисам ни осетио, а данас знам да иако добијем корону, да ћу да преживим. Моја мајка има опструкцију плућа, и не би имала никакве шансе да преживи, да се није вакцинисала - рекао је председник.

- Сигуран сам да сами видите да имамо милион проблема што нам деца нису ишла у школу. Пред њима је будућност, морају да створе радне навике. Хвала на свакој врсти подршке. Молим вас да овај ред за вакцине буде још већи да га буде и наредних дана овде, али и у свим општинама - рекао је Вучић.

Фото: Принтсцреен

 


О изјавама Дејана Шошкића

-Реч је о човеку који је био гивернер Народне банке у најгоре време, толико о његовом успеху. Чини ми се да то што са тако лошим резултатима придикујете бољим, више говори о њему. Људи живе боље и виде помаке. Донели смо одлуку да људе додатно мотивишемо. На који год начин можемо да их мотивишемо, није питање цене. Одакле новац...Знате да смо помагали микро, мала и средња предузећа. Око 5,5 милиона се пријавило за 60 евра, а за претходних 100 евра 800.000 више. Са тим уштедама, исплатићемо новац - рекао је Вучић.

- Имамо доброг министра финансија, добру гувернерку, ја о томе водим рачуна, Ана о томе води рачуна - додао је председник. - Водимо рачуна, гледамо да људимо повећамо пензије, али и плате.

- Видим да се већ многи радују да су победили на изборима, ја им честитам...За мене је воља народа светиња. И он ће да процени ко је за њега радио, а ко није - додао је Вучић.

О Ђиласу и националним фреквенцијама

- Само да разјаснимо неистине.. Дакле 2012. године имали сте РТС, Пинк, Хепи, Прву и Б92 са националним фреквенцијама. Ко им је дао фреквенцију, па они. Сада се жале на сопствене одлуке. Тада им је и Пецони био диван, и Жељко Митровић, данас нису. На струци је да доноси одлуке ко ће да добије националне фреквенције, а не на тајкунима или политичарима. Што се рачуна тиче, раде на томе надлежни органи. Он је сам признао да док је био на власти су његове фирме имале 620 милиона. Знате ли колико смо могли оваквих школа да изградимо у сваком већем селу или месту с преко 5.000 становн+ика. Е то је мени криво. Не што је он пребогат него што народу нисмо помогли - каже Вучић.

Фото: Принтсцреен

 

О хрватском кампу на Косову


- Зашто је некоме било потребно да се хвале тиме, на жалост они су намерно то урадили, да додатно унизе Србију. Што се тиче страха нашег народа на КиМ, сутра ћу упутити и поруку нашем народу и из Градине, да се не брину. Сви они који мисле да ће бити нових Олуја и Погрома, моја порука је да их неће бити. Ја да се бусам у прса, не пада ми на памет, али порука је народу да не брину - каже председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)