ВУЛИН ОДБРУСИО ХРВАТСКОМ ШЕФУ ДИПЛОМАТИЈЕ: Не сумњам да би желели да распоредите окупационе снаге по Србији

Танјуг

06. 05. 2021. у 17:41

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да се о томе да ли ће нека земља послати војнике на Косово и колико ће тих војника бити у оквиру Кфора одлучује искључиво у складу с Резолуцијом 1244.

ВУЛИН ОДБРУСИО ХРВАТСКОМ ШЕФУ ДИПЛОМАТИЈЕ:  Не сумњам да би желели да распоредите окупационе снаге по Србији

Фото Министарство одбране

Вулин је таквом изјавом реаговао на најаву хрватског министра одбране Гордана Грлића Радмана да ће "Хрватска поставити војни камп на Косову".

-Да ли и колико војника Хрватска или нека друга земља може да има у оквиру Кфора, одлучује се у складу са принципима одређеним Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, а не договором ''браће по оружју''- одговорио је Вулин на питање Косово онлајна да прокоментарише најаву шефа хрватске дипломатије и његову изјаву да се Хрватска противи било каквој промени граница у источној Европи.

Вулин је додао да не сумња "да би Радман волео да може да распореди окупационе снаге на простору Србије, али за то ће му требати много више од оног што са Куртијем може да смисли".

Вулин наводи и да када "министар државе настале разбијањем СФРЈ, а пре тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница онда је јасно да се границе не смеју мењати само ако би водиле уједињењу Срба".

-Лицемерје са којим о неповредивости граница говоре сепаратисти може се поредити само са онима који траже да викар усташке војске Алојзије Степинац буде светац због отпора усташама. Остаје још само да нам се објасни зашто је могуће мењати границе 1941, 1991, 2008. године, а после тога није и како је цепање Србије допринос миру, а уједињење Срба претња стабилности- изјавио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vlada

08.05.2021. 01:50

Ministre, neka misle, braća hrvati, da mogu da rade šta hoće. A kada postave, taj svoj kamp, ubediti ih, silom naravno, da to nije lepo, ni kulturno.. PA kada ih odnesu odatle, možda i razmisle šta im je činiti.

Goran

08.05.2021. 05:11

Slovenci, Hrvati, Muslimani ... Svi oni su “SURFERI” na talasima moci drugih jacih naroda. Ta njihova voznja traje dok traje taj talas a onda padaju... Nazalost, posle takvih padova dva puta u relativno kratkom vremenu nasli su se Srbi da ih ponovo podignu i voze dalje do sledece prilike. Tako je bilo 1918.g. i 1945.g. kada su zahvaljujuci velikm pobjedama Srpskog naroda i pored svojih poraza ulazili u istoriju kao “pobjednici” cekajuci priliku da zabiju noz u ledja Srbima, ali bukvalno... Treba imati strpljenja, ni jedan talas ne traje vjecno...