МИЛЕНКО ЈОВАНОВ: Ђилас покушава да врши притисак на правосудне органе

Novosti online

06. 05. 2021. у 13:42

ДРАГАН Ђилас је данас као самоуки истражитељ, попут Илије Чворовића, представио резултате своје истраге, који не показују ништа друго, осим огромне нервозе која Ђиласа мори од када се у јавности појавила тема о тајним рачунима на којима је сакривено 68 милиона долара - рекао је Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

МИЛЕНКО ЈОВАНОВ: Ђилас покушава да врши притисак на правосудне органе

Фото: Архива

- Ђилас је сам рекао да је поднео кривичне пријаве против свих који су у јавности говорили о овим рачунима. Зашто, онда, ако је већ уверен у то да је све измишљено, мирно и сталожено не сачека исход ових поступака и пресуде у своју корист, него на својим конференцијама за новинаре, пред одабраним медијима, он наступа и као тужилац и као судија и као вештак и као сведок?! Одговор је јасан. Зна и Ђилас шта је истина и врло добро зна шта ће све на тим суђењима да се покаже и докаже, па зато данас организује јавно суђење, чија је улога да се у јавности створи одређена слика, како би се вршио притисак на правосудне органе који баве Ђиласовим случајем - додаје Јованов.


- Једино се поставља питање да ли Ђилас овом трагикомичном представом жели да докаже да је невин, или да је дозвољено искористити позицију у власти и омогућити сопственим компанијама приход од 619 милиона евра, јер он је и јуче показао да нема намеру да одустане од свог већ разрађеног бизниса. Он тражи националну фреквенцију за своје телевизије, тражи подобне уреднике на РТС-у, само да би затим уследила препродаја секунди и ново богаћење. Међутим, Ђилас ће схватити пре, или касније, да његовог новог богаћења на рачун грађана неће бити, а оно старо ће ускоро морати да објашњава, али не пред одабраним новинарима, већ пред државним органима - каже Јованов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)