"ЈЕДИНА ЖРТВА ЈЕ НАРОД КОЈИ СИ ОПЉАЧКАО": Мали о Ђиласу - У ваше време цветала је и корупција и криминал!

Novosti online

06. 05. 2021. у 13:37

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали оценио је најновију конференцију за новинаре председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа као још један у низу покушаја да себе представи као жртву.

ЈЕДИНА ЖРТВА ЈЕ НАРОД КОЈИ СИ ОПЉАЧКАО: Мали о Ђиласу - У ваше време цветала је и корупција и криминал!

Фото: Новости

- Једина жртва је народ јер си га ти опљачкао. И да, још увек сам шокиран како је твој машински мозак успео да организује толику крађу. На срећу, грађани не заборављају шта си и на који начин радио, колико си новца од њих покрао и како су живели док си био на власти. Схватили су они каквом финансијском акробатиком си се бавио и на који начин си стекао енормно богатство. Ниси ти много паметнији од других јер знаш да израчунаш најобичније проценте, него си само много већи лопов од других јер знаш искључиво да крадеш. Сада је једино извесно да ће државни органи наставити да истражују у којим земљама и на којим рачунима си похранио украден новац. Да те подсетим, до сада је познато да имаш 57 тајних рачуна у 17 држава света, а клупко се и даље одмотава - истакао је Мали и напоменуо да ће јавност до детаља веома брзо бити упозната са Ђиласовом хоботницом.

Он је напоменуо да Ђилас никако не може да схвати да нове лажи нису пут до власти.

- Твоја одбрана нису чињенице, већ простачке претње свима који ти се супротставе, понижавање народа, тужбе и  безочне лажи. Али, буди сигуран, то нас неће уплашити и одвратити од истине. Нећеш уплашити ни државу, а нећеш спречити ни њене институције да раде свој посао - напоменуо је он и додао да га то што ради сигурно неће поново вратити у фотељу и отворити пут за нове малверзације.

Мали је рекао да је одавно познато да Ђиласу смета изградња и развој Србије, јер у томе не види профит на који је навикао како би пунио рачуне од Маурицијуса, преко Швајцарске до Хонгконга.

- А да ли си се сетио да објасниш зашто се Србија почиње да живи, да се развија и гради тек када сте ви сишли са власти? Највероватније нисте могли да постигнете, јер сте били превише заузети пуњењем сопствених џепова. Тако сте за вас направили идиличан свет, где се буквално купате у милионима, док је обичан народ остављен на немилост. У ваше време цветала је и корупција и криминал, затваране су фабрике, изгубљено је на хиљаде радних места. Ипак, народ је изабрао пут просперитета и напретка – закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Sljiwoo

06.05.2021. 17:05

Stvarno Dragan Dilas vreda logiku i zdrav razum sa objasnjenjem "kako je ZARADIO 619 miliona Evra".. "Imao sam srece..jer kao "masinski inzinjer zmam da racunam u procentima..a "oduvek sam volio sport..(bravo genie)..