ТРАЖИ ФРЕКВЕНЦИЈУ ЗА ТВ: Одржане онлајн консултације странака са представницима Европског парламента, очекују промену рада Јавног сервиса

С. С. Р.

05. 05. 2021. у 21:06

ПРЕДСТАВНИЦИ партија окупљених око Демократске странке Зорана Лутовца и Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, као и Социјалдемократске странке Бориса Тадића, одржали су у среду онлајн консултације са представницима Европског парламента који посредују у међупартијском дијалогу, ради побољшања изборних услова.

ТРАЖИ ФРЕКВЕНЦИЈУ ЗА ТВ: Одржане онлајн консултације странака са представницима Европског парламента, очекују промену рада Јавног сервиса

Представници странака испред седишта ЕУ / Фото Танјуг

Представници опозиције инсистирали су да се промени однос медија према њима, а најпре Јавног сервиса, као и да се ради на смањивању притиска на бираче. После разговора, Ђилас је изјавио да су разговори били конструктивни и да се нада да ће бити настављени у јуну уживо, када ће делагације ЕП моћи да дође у Београд:

- Наш захтев је био и да се додели још једна слободна национална фреквенција телевизији која би се професионално бавила својим послом.

Први човек ДС Зоран Лутовац рекао је да је састанак био консултативан "да би се утврдила агенда како у наредном периоду доћи до слободних медија у Србији, слободног изборног процеса, без притисака на грађане".

У платформи коју је написала Нова странка, како је истакао Арис Мовсесијан, инсистира се на слободи медија коју би надзирала координациона тела, јер "РЕМ уопште не ради".

Према плану, у четвртак ће у седиште Делегације ЕУ у Београду, на онлајн консултације доћи представници Народне странке и Двери, а у петак ће представници ЕП Едуард Кукан, Кнут Флекенштајн, Владимир Билчик и Тања Фајон разговарати са председником парламента Ивицом Дачићем.

Иначе, прошле недеље почео је дијалог са партијама које не желе посредовање ЕП, а представници дела опозиције оценили су да им нису јасни ти разговори са Дачићем и председником Алекасандром Вучићем.

СВЕ СЕ СВОДИ НА ТАЈКУНСКЕ ИНТЕРЕСЕ

НА питање новинара о томе да ли је Ђилас у оквиру припрема за међустраначки дијалог тражио националну фреквенцију за телевизије Нова и Н1, председник Александар Вучић је рекао:

- Очекивао сам да ће бизнис интереси да буду у првом плану, али не и да тако отворено говори о томе. Да ће европарламентарцима да каже - дајте мени и мом пријатељу националну фреквенцију. Неко је мислио да ће они да имају неке озбиљне захтеве. А све се увек своди на тајкунске интересе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)