ШЕШЕЉ ШОКИРАО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: "Отписани" су превара, а Валтер је дејствовао у Београду (ВИДЕО)

Novosti online

05. 05. 2021. у 11:15

ЈЕДИНИ покрет отпора у Београду за време II светског рата имали су равногорци, изјавио је у јутарњем програму ТВ Хепи председник СРС проф. др Војислав Шешељ.

ШЕШЕЉ ШОКИРАО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Отписани су превара, а Валтер је дејствовао у Београду (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/илустрација

- Чувени Валтер (потпуковник Жарко Тодоровић) је дејствовао у Београду. Био је Валтер и у Сарајеву, исто значајна личност. То је био Владимир Перић Валтер, значајна линчност, комуниста и секретар партијске организације Сарајева. Он је погинуо на дан ослобођења Сарајева, када је спречио усташе да дигну у ваздух електричну централу у центру Сарајева, на Скендерији - објаснио је др Шешељ.

Он је истакао да је београдски Валтер имао читав низ успешних акција.

- Многе љотићевце су побили, али и неке недићевце. Много хране и лекова су доставили на слободну територији и много људи извели из Београда. Нису убијали Немце због освете "сто Срба за једног Немца". Највећа четничка акција у Београду десила се када је убијен пуковник Милош Масаловић, шеф кабинета генерала Милана Недића, иначе велики љотићевац. То је највећа акција, а љотићевци и недићевци су истерали цео Београд на Масаловићеву сахрану - рекао је лидер радикала.

Он је рекао да је само један Немац убијен у Београду пре борбе за ослобођење града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)