МИНИСТАР ВУЛИН ИЗРИЧИТ: Марихуана у Србији неће бити легализована док је Вучић председник

Novosti online

04. 05. 2021. у 12:21

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да у Србији, док је Александар Вучић њен председник, марихуана неће бити легализована и да ће бити ухапшени сви они који се баве наркотицима па и са једним џоинтом.

МИНИСТАР ВУЛИН ИЗРИЧИТ: Марихуана у Србији неће бити легализована док је Вучић председник

Фото: З. Јовановић

- Не верујем у поделу на лаке и тешке дрогe. Ја верујем у степенице када су наркотици у питању - кренеш од марихуане завршиш на игли. Увек ћу у парламенту ако се то постави као тема гласати против легализације марихуане - рекао је министар Вулин за ТВ „Пинк“.

Министар је објаснио да Kомисија за наркотике Уједињених нација марихуану није скинула са листе наркотика, већ да ју је само пребацила из једне категорије у другу и да је и даље на листи опојних дрога.

Говорећи о резултатима рада припадника Министарства унутрашњих послова, нагласио је да је задовољан и поносан на резултате који су остварени у борби против организованог криминала и мафије и додао да се полиција једнаком снагом бори и против уличног криминала.

Министар је поновио да успех начелника полицијских управа мери по томе колико су нарко-дилера, џепароша, насилника склонили са улица и колико су улице градова у Србији безбедне.

Према његовим речима, Министарство спроводи акцију враћања полицајаца позорника на улице, најпре у већим, а потом и у мањим градовима, који ће бити ту за грађане, који ће бити њихов сервис, кога ће сваки становник блока којим патролира знати и који ће знати све своје суграђане и њихове проблеме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)