СЛЕДЕ СВЕ ВЕЋИ ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ: Вучић - Изненађен сам начином на који је састављен нон пејпер

Танјуг

28. 04. 2021. у 15:05

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома изненађен начином на који је састављен нон-пејпер, али да, ипак, није добар за нашу земљу, иако је је много бољи и више нуди од Ахтисаријевог плана, он је по његовим речима доказ да ће притисци на Србију бити све већи.

СЛЕДЕ СВЕ ВЕЋИ ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ: Вучић - Изненађен сам начином на који је састављен нон пејпер

Фото: Принтскрин

- Та појава нон - пејпера значи да ће притисци на Србију бити све већи и да се ближимо коначним пристисцима у коме мора да дође до неког решења или до проглашења кривца - рекао је Вучић одговарајући на питање новинара колико је појава нон-пејпера опасна за Србију.

Вучић је истакао да све то значи да морамо да водимо рачуна како играмо ту игру, будемо врло пажљиви и мудри у овој ситуацији и да је зато врло обазрив у давању изјава поводом тог питања.

Каже да у претходне две ноћи није укупно спавао више од пет сати, јер се мучио читајући своје и званичне белешке, како би видео када су се, где и пред ким неке ствари изговарали.

Додаје да је свакако нон-пејпер правио неко ко је врло компетентан и да мисли да је бар једна од особа које су то правиле од њега и образованија и паметнија и да се не стиди да то каже.

Упозорио је да као у шаху морамо да будемо врло опрезни да не би дошло до тзв. контумације, што значи искључења једног од играча односно пада заставице.

- Партија још траје, ово је за мене још изненађење, начин на који је то урађено, а ја не могу да се обазирем на анализе квази стручњаака који нису ни видели нон-пејпер, а све унапред знају шта би би треблао да буде одговор Србије - рекао је Вучић.

Додаје да је зато врло обазрив у давању изјава и додао да је пустио Приштину да каже да Србија стоји иза тога и да им се сада сви смеју.

Они нам без грешке увек помогну када окриве нас, додао је Вучић.

- Ја и наши тимови и даље анализирамо нон-пејпер. Мислим да знам ко је морао да учествује у његовом састављању. Ипак, нисам сигуран да су осим изненађења, више од тога постигли. Мене је заста изненадио тај папир, јер је најпаметније написан до сада. Има више у њему за Србију него што је у Ахтисаријевом плану, много, много више. Ту је до сада највише понуђено, макар неформално, него што би Србја могла да добије, а да ли је то добро или није, да будемо јасни - то је ужасно тешко и лоше - навео је Вучић.

Морамо да водимо земљу на најпаменији начин, само не смемо да пустимо да партија буде завршен пре рока и пре краја, јер онда немамо никакве шансе и може да се заврши нашом пређаом или контумацијом, закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Vatro Marx

28.04.2021. 16:16

Srbija je samostalna neutralna i nezavisna. Kakvi pritisci i od koga. Ludi dokle ce mo da jedno te isto da ponavljam da je Srpsko poreklo sa Kosmeta, tko me moze isterati iz moje kuce, tu nema govora. Ahtisarijev plan, zasto onda Boris Tadic i ostali su odbili, taj plan, sasvim su u pravi sta hocete da se vracare u nazad.Zasto nam stvarate probleme i glavobolje, Dosta je takve provokacije i lutanje po cor sokaku. Kosmet mora ostati u cijelini kao i sto je bijo Srpski duh, obras, i ponos. Nemojte gubiti vrijeme hocemo da se na Kosmet krene, da se zivi i radi i Kosmet da se izgradi.