ПРЕМИЈЕРКА О БРИСЕЛУ И ДИЈАЛОГУ: Вучићева посета је значајна, са нестрпљењем очекујемо наставак дијалога

Танјуг

27. 04. 2021. у 11:19

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић оценила је данас да је посета председника Александра Вучића Бриселу значајна са много аспеката, економски и политички, међу којима је и наставак дијалога са Приштином који српска страна, како је рекла, са нестрпљењем очекује.

ПРЕМИЈЕРКА О БРИСЕЛУ И ДИЈАЛОГУ: Вучићева посета је значајна, са нестрпљењем очекујемо наставак дијалога

Фото Танјуг

Она је гостујући на ТВ Пинк истакла значај договореног пројекта изградње брзе пруге од Београда до Ниша и даље до границе са Северном Македонијом.

- Када будемо имали ту пругу, коју је председник Вучић испреговарао у Бриселу, неће бити чудно да неко живи у Нишу и ради у Београду, а било је незамисливо - рекла је Брнабић.

Навела је да посете Бриселу никада нису нарочито лаке и додала да је ово први пут да је чула председника Вучића да му је та посета била пријатна и лепа.

- Ми смо се за ову посету изузетно дуго припремали. Читава влада је радила на томе, радили смо много и у области владавине права и на брифинг материјалима да заиста на једном месту прикупимо све оно што смо урадили - рекла је Брнабић.

Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине, који се очекује 11 маја, рекла је да Србија у овом тренутку нема никаквих других очекивања осим да се имплементира оно што је потписано Бриселским споразумом, а то је формирање Заједнице српских општина.

- Тек када се имплементира оно што је већ договорено, можемо да разговарамо о неким другим стварима - рекла је Брнабић и додала да Србије са нестрпљењем очекује наставак дијалога са Приштином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)