ПРЕДСЕДНИК О МЕЂУСТРАНАЧКОМ ДИЈАЛОГУ: Верујем у добру намеру посредника, али тек ћемо видети како ће се развијати

Танјуг

24. 04. 2021. у 14:39

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да верује у добру намеру страних посредника у међустраначком дијалогу, али да ће се тек видети у ком правцу ће се он развијати и додао да он као председник неће моћи да буде тамо где су странци.

ПРЕДСЕДНИК О МЕЂУСТРАНАЧКОМ ДИЈАЛОГУ: Верујем у добру намеру посредника, али тек ћемо видети како ће се развијати

Д.Миловановић

Вучић је изразио очекивање да ће учесници дијалога на рационалан, објективан и прагматичан начин да кажу шта треба да се учини како би се омогућили услови онима који, како каже, стварно желе да учествују на изборима и који размишљају о будућности Србије.

- Има оних који мисле да ће неко други да их доведе на власт под притисцима огромног новца којим располажу, под притисцима огромног броја медија који су у њиховом власништву и да ће неко да се уплаши халабуке коју подижу. Неће - поручио је Вучић.

Међустраначки дијалог водиће се на два колосека, један уз посредовање евопарламтараца, а други без, а на питање како види то што неке странке сматрају да је понижавајуће за Србију да странци посредују, док неки имају другачије мишљење, Вучић је објаснио да он као председник неће моћи да буде тамо где су странци.

- Позвали су ме као председника на први састанак тамо где нису странци посредници. Не могу да кажем стопостотно да сам прихватио, али не видим разлог да не дођем - казао је Вучић новинарима у Смедеревској Паланци.

На другом састанку који ће водити странци, каже да ће бити представљена његова странка, али да он као председник томе неће присуствовати.

Напомиње да ће можда имати неке одвојене састанке са посредницима, али да нема смисла да као председник учествује у нечему где неко други ван земље води главну реч и да то не може да ради својој земљи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (5)

buki

24.04.2021. 17:17

E vala Vučiću, svaka čast! Malo li je što moraš po belom svetu da slušaš kojekoga i koješta, nego još treba ta zapadna gamad da ti soli pamet u našoj Srbiji, dok prikriveno i otvoreno sve čine da i ovde na vlast dovedu svoje pulene. Ti njihovi su već vladali u Srbiji i kad pođu, mogu slobodno da ih povedu sa sobom, jer ih ovde narod više ne želi.

Ivana

24.04.2021. 18:06

Predsednik Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, jedini koji želi da ekonomski osnaži našu državu, jedini koji želi da građani Srbije žive bolje. Srbija se na pravom putu razvoja.