ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ: Наредних 10 дана су страховито важни за Србију

Novosti online

23. 04. 2021. у 19:50 >> 19:57

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је у Дневнику на РТС да су наредни дани страховито важни за Србију и да у Брисел не иде да ужива.

ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ: Наредних 10 дана су страховито важни за Србију

Фото: Принтскрин РТС

- Идем у Брисел, не очекујем притиске, очекујем разговоре о европском путу Србије. Чекају нас разговори, важни разговори. Ако неко мисли да сам отишао у Брисел па уживам. Није тако. Верујем да много тога можемо да урадимо. Наредни дани су за нас страховито важни - рекао је председник Србије Александар Вучић.

- Сутра отварам фабрику у Смедеревској паланци после денецију ће тамо бити фабрика која ће значити том граду. Имаћемо у наредних 10 дана још радова. Ускоро почиње изградња ковид болнице у Новом Саду. У понедељак нам стиже још пола милиона кинеских вакцина.

Председник Вучић замолио је све грађане да се вакцинишу.

- На тај начин ћемо помоћи сами себи. Тада ћемо моћи да наставимо са економским растом, са развојом, али то не можемо да урадимо без вакцинације - рекао је.

Председник је рекао да ће се лично укључити у промоцију вакцинације.

- Чим се вратим из Брисела сваки други дан ћу обилазити пунктове за вакцинацију, јер то нам је приоритет - рекао је Вучић.

Говорећи о оптужбама Маринике Тепић на рачун Драгана Марковића Палме, Вучић каже да ће бити језиво ако се покаже да су оптужбе истина, али да ће бити још језивије ако се испостави супротно.

- У тренутку када видите да се Србија поделила на оне који мисле "Да ли је неко силовао" или "да ли неко није силовао". Нисам хтео да се изјашњвам. То су сувише тешке оптужбе да се умешате и да било кога оптужите. Кад год видим да се политичари уплићу утроба ми се преврне. Марковић је ту у праву или он или онај ко је то рекао, неко мора да заврши у затвору. Полиција ће да саслуша све. Ако се покаже да је истина биће језиво, ако се покаже да није истина биће још језивије. Шта ће Марковић да каже деци, унуцима? - пита Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)