ВУЧИЋ И КАН: Председник се састао са регионалном директорком Уницефа

Novosti online

23. 04. 2021. у 12:43

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас у разговору са регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију, Афшан Кан, да наша земља остаје посвећена сарадњи са овим фондом УН за помоћ деци, а Кан је оценила да је модел одговора на пандемију у Србији узор за цео свет.

ВУЧИЋ И КАН: Председник се састао са регионалном директорком Уницефа

Фото: Printscreen

Она је изразила интересовање да Србија својим искуством помогне када буде кренула вакцинација деце, саопштила је прес служба председника.

Вучић је рекао да ће Србија радити на остваривању договорених заједничких циљева и конкретних пројеката, а Кан је захвалила председнику на досадашњој одличној сарадњи Србије и УНИЦЕФ-а.

Током претходног Програма сарадње, од 2016. до 2020. године, Србија је постигла значајне резултате у остваривању права деце и младих у одређеним областима и постала пример добре праксе у целом региону, а неки програми развијени у нашој земљи сада се користе и у другим земљама, рекла је званичница УНИЦЕФ. Двоје саговорника су истакли значај међусобне подршке у новом петогодишњем циклусу сарадње.

Председник Вучић је захвалио за ангажовање УНИЦЕФ у оквиру КОВАКС механизма, као и представништву тог фонда УН у Србији за помоћ и подршку у борби са пандемијом КОВИД-19.

Председник Вучић и директорка Кан су договорили размену искустава у различитим областима, посебно у различитим облицима помоћи за најугроженије групе друштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)