ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ: Прослављамо највиши војни празник, живела Србија!

Танјуг

23. 04. 2021. у 07:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је данас Дан Војске Србије министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈСКЕ: Прослављамо највиши војни празник, живела Србија!

Фото: Принтскрин

- Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април - Дан Војске Србије. У знак сећања на Таковски устанак, данашњи дан прослављамо као највиши војни празник - Дан Војске Србије. У српској историји овај дан је од посебног значаја и трајан је извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци - навео је Вучић.

Он је истакао да је српска војска, без обзира на тешке услове и околности, "кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију".

- У претходној години, услед пандемије вируса корона, ваши припадници уложили су много труда, рада и енергије да, поред редовних задатака, заштите своје грађане на све начине, у чему су умногоме успели и због чега вам посебно захвалујем" - поручио је Вучић припадницима ВС.

Указао је да "снажна и спремна војска представља најјачи стуб једне стабилне државе" и да су управо због тога улагања у развој и снажење оперативних и функционалних способности јединица која су ове године започела, тек први корак у тој мисији.

- Уверен да смо на добром путу и да ће сваке наредне године Војска Србије још више јачати и напредовати, честитам вам празник. Живела Војска Србије! Живела Србија - закључио је председник Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)

Boban

23.04.2021. 09:32

Neka je srećan Dan Vojske Srbije! Ona je kroz istoriju bila snaga koja je izgradina najveće društvene vrednosti koje se zovu sloboda i mir. Zato narod nesebično voli i veruje svojoj vojsci i ovom hrabrom časnom i svetom pozivu..