КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ: Споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога морају бити примењени

Novosti online

22. 04. 2021. у 20:53

СВИ споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога Београда и Приштине морају бити примењени како би било какав садржајан наставак разговора био могућ, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ: Споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога морају бити примењени

Фото Танјуг

- Приштина сваки пут када се конституише нов састав привремених институција самоуправе прети преиспитивањима и поништавањима договора из Брисела, и јасно је да некоме ко наступа са таквих позиција није искрено стало до договорног решавања проблема.  

Вјоса Османи споразуме постугнуте у склопу Бриселског дијалога може да проучава и преиспитује само као материјал за примену договореног, а било каква ревизија онога што је настало као плод мукотрпног труда није допустива.

Очекујем да се на овакву политичку дрскост и покушај избегавања преузетих обавеза не гледа благонаклоно ни у Бриселу нити у другим европским престоницама. 

Београд остаје опредељен за дијалог као једино разумно средство решавања несугласица, али, као што смо безброј пута поручили, за дијалог је потребно двоје, а недоследна, превртљива и вероломна политика коју су одлучили да воде Курти и Османи само је још једна потврда лоших намера Приштине и удаљава нас и од договора и од стабилизације прилика у региону - наводи се у саопштењу.

Претходно је Вјоса Османи на заједничкој конференцији за медије, након састанка са немачким министром спољних послова Хајком Масом, нагласила је да ће лажна држава Косово учествовати у дијалогу, али да би требало размотрити досадашње споразуме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)