МИНИСТАР МАЛИ: Србија ће увек бити ту за све њене грађане

Тањуг

21. 04. 2021. у 22:41

СРБИЈА ће увек бити ту за све њене грађане и пронаћи ће начин да помогне свакоме као што је то учинила прошле године кроз два пакета помоћи и као што чини и сада, кроз трећи пакет помоћи, изјавио је министар финансија Синиша Мали.

МИНИСТАР МАЛИ: Србија ће увек бити ту за све њене грађане

Фото: Новости

- Увек ћемо се трудити да, када је криза у питању, сачувамо наше фабрике и радна места, да и даље привлачимо инвестиције и отварамо нова радна, али и да нам здравље људи буде на првом месту - рекао је Мали у Народној скупштини.

Коментаришући примедбе Фискалног савета у вези са ребалансом буџета, Мали је рекао да је већи дефицит последица трећег пакета помоћи и огромних, никада већих инвестиција у целокупну инфраструктуру у нашој земљи.

Навео је да је држава са првим и другим пакетом помоћи прошле године спасла фабрике и радна места.

- Колико би нас само коштало да смо пустили да се фабрике затворе, да су људи остали без посла, да им нисмо помоги кроз исплате минималних зарада, гарантне шеме и мораторијум на отплату кредита. Шта бисмо онда радили? - упитао је Мали.

Истакао је да је опредељење Владе Србије апсолутно јасно, а то је да највећи терет кризе преузме држава и помогне свима како би се максимално ублажиле негативне последице корона вируса.

- Са друге стране, здравље нема цену и не пада нам на памет да немамо новца и обезбеђене вакцине, добре болнице, опрему у њима, лекове...све оно што је неопходно за здравље наших суграђана - рекао је Мали.

Прокоментарисао је и замерку Фискалног савета о томе зашто се помаже свим грађанима Србије.

- То су покушали да оправдају тиме да је, уколико дајете новац грађанима, мултипликатор тога на раст БДП-а један, а када бисте улагали у инвестиције онда је мултипликатор већи - рекао је Мали и истакао да грађани Србије нису мултипликатори већ жива бића и да је жеља државе да помогне свакоме од њих, колико год може.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)