ВУЛИН И ДИРЕКТОРКА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЕВРОПОЛА О НАСТАВКУ САРАДЊЕ: Организовани криминал као транснационални проблем

Novosti online

21. 04. 2021. у 18:00

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са извршном директорком канцеларије Европола Kaтрин де Бол о наставку сарадње у области борбе против организованог криминала и тероризма.

ВУЛИН И ДИРЕКТОРКА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЕВРОПОЛА О НАСТАВКУ САРАДЊЕ: Организовани криминал као транснационални проблем

ФОТО: МУП

Министар Вулин је истакао задовољство сарадњом са Европолом у размени информација на стратешком и оперативном нивоу и нагласио да је Република Србија спремна да пружи пун допринос развоју стратешких докумената ове специјализоване агенције Европске уније.

Министар је нагласио да је директна сарадња српске полиције и Европола резултирала успешним акцијама у борби против организованог криминала, који, како је навео, представљају транснационални проблем и захтевају сарадњу и реаговање не само на националном, већ на регионалном и међународном нивоу.

ФОТО: МУП

На састанку је оцењено да би Европол могао да пружи значајан допринос јачању капацитета српске полиције кроз заједничке обуке усмерене ка одузимању имовине проистекле из кривичног дела, са посебним акцентом на коришћење криптовалута у финансирању криминланих активности.

Kaтрин де Бол захвалила се министру Вулину на отвореној сарадњи на обострано задовољство и изразила очекивање да ће Србија пружити пун допринос у борби против организованих криминалних група високог ризика.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)